Hamilton vs Rossi: Δεκαπέντε παγκόσμιοι τίτλοι σε ένα καρέ


Oι Lewis Hamilton και Valentino Rossi αντάλλαξαν ρόλους καταθέτοντας στην πίστα της Βαλένθια την πολυετή εμπειρία τους στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και τους συνολικά 15 τίτλους που έχουν κατακτήσει στη μέχρι τώρα πορεία τους σε Formula 1 και MotoGP. 

  • 13/12/2019

Γνωστοί για την αγάπη τους στην ταχύτητα, όποια μορφή κι αν έχει αυτή, o Lewis Hamilton και o Valentino Rossi αντάλλαξαν ρόλους, με τον Βρετανό να αναλαμβάνει τα… πηδάλια της αγωνιστικής Yamaha YZR-M1 και ο Ιταλός να παίρνει θέση πίσω από το τιμόνι του μονοθεσίου της Mercedes AMG Petronas.

Κρίνοντας από τις δηλώσεις των δύο Παγκόσμιων Πρωταθλητών, η εμπειρία τους στην πίστα της Βαλένθια ήταν μοναδική. Περισσότερο ίσως για τον V. Rossi o οποίος επέστρεψε στο cockpit ενός μονοθεσίου μετά από εννέα χρόνια και λιγότερο για τον L. Hamilton, ο οποίος σύμφωνα με τις κακές γλώσσες είχε μια άτυχη στιγμή.

Σύμφωνα με… αυτόπτες μάρτυρες, λοιπόν, ο Βρετανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής είχε μια πτώση, η οποία ευτυχώς δεν του προξένησε κάποιον τραυματισμό. Την πτώση του με την Yamaha YZR-M1 των 270 ίππων στην πίστα της Βαλένθια επιβεβαίωσε και ο ίδιος, αναδεικνύοντας τη δυσκολία χειρισμού μιας αγωνιστικής μοτοσυκλέτας σε μια πίστα στην οποία ο Βρετανός δεν έχει παραστάσεις.

Από τη δική του πλευρά ο V. Rossi δήλωσε ότι μετά τη συνάντηση με τον L. Hamilton στην πίστα της Βαλένθια έγινε ακόμα μεγαλύτερος θαυμαστής του Βρετανού, καθώς δεν περίμενε ότι θα καταφέρει να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες που παρουσιάζει η συγκεκριμένη πίστα καθώς και στις εξίσου απαιτητικές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη την ημέρα.

Τον θαυμασμό τους άλλωστε για τις δεξιότητες του L. Hamilton εξέφρασαν και οι άνθρωποι της Yamaha, σκιαγραφώντας το προφίλ ενός πραγματικού sportsman.