Herbert Diess: Η Volkswagen θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί άνθρακα


Ο κ. Herbert Diess, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen, διευκρίνισε ότι η εταιρεία θα διατηρήσει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί άνθρακα για τη λειτουργία των εργοστασίων της αντί για φυσικό αέριο, λόγω των περιορισμών από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

  • KEIΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 23/6/2022

Όπως είπε ο κ. Herbert Diess, η διαδικασία για την απεξάρτηση της Γερμανίας από το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο, και η τροφοδοσία της με το υγροποιημένο φυσικό αέριο από τις ΗΠΑ αντ’ αυτού, έχει ξεκινήσει ήδη αλλά πρόκειται για μια διαδικασία η οποία είναι σχετικά αργή και θα χρειαστούν χρόνια μέχρι να δημιουργηθεί ένα ικανοποιητικό δίκτυο στη χώρα.

Για τον λόγο αυτό, η Volkswagen θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί άνθρακα για την παραγωγή ενέργειας που απαιτείται για τη λειτουργία των εργοστασίων της εκεί. Όπως είπε αν δεν γίνει αυτό υπάρχει η πιθανότητα να διακοπεί βίαια η διαδικασία κατασκευής νέων μοντέλων εάν η Ρωσία σταματήσει ξαφνικά την παροχή πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι του Bloomberg ο κ. Diess (φωτογραφία επάνω) δήλωσε χαρακτηριστικά: «(Η διαδικασία) Δεν γίνεται με γρήγορο ρυθμό. Μακροπρόθεσμα, είμαι σίγουρος ότι θα απεξαρτηθούμε από το ρωσικό φυσικό αέριο». 

Τέλος, ο Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου VAG και Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen είπε ότι υπάρχουν σχέδια για τη δημιουργία ενός νέου εργοστασίου για την κατασκευή αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων κοντά στο Wolfsburg, δηλαδή εκεί που βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της VW. Επίσης, δήλωσε ότι η ζήτηση για μοντέλα της αυτής της τεχνολογίας καλύπτει την παραγωγή ενός έτους.