Hyundai Bayon: Το νέο μικρό SUV των Κορεατών είναι εδώ!


Το Hyundai Bayon αποκαλύφθηκε, ενισχύοντας την παρουσία των Κορεατών στην κατηγορία των αστικών διαστάσεων SUV.

  • 2/3/2021

Έναν ακόμα εκπρόσωπο στην ευρύτερη κατηγορία των SUV πόλης απέκτησε η Hyundai μετά και την αποκάλυψη του Bayon.

Σε αντίθεση με τις μέχρι τώρα προβλέψεις, το νέο Hyundai Bayon δεν υστερεί σε επίπεδο διαστάσεων σε σχέση με το μέχρι σήμερα γνωστό Kona, φτάνοντας σε μήκος τα 4,18 μέτρα και σε πλάτος τα 1,49 μέτρα.

Στα επίπεδα του Kona κυμαίνεται και το μεταξόνιο του αυτοκινήτου, φτάνοντας τα 2,58 μέτρα, την ίδια στιγμή που ο χώρος αποσκευών έχει αφετηρία τα 411 λίτρα. Με την αναδίπλωση των καθισμάτων, μάλιστα, ο χώρος αποσκευών μπορεί να φτάσει έως και τα 1.205 λίτρα.

Κρίνοντας, λοιπόν, από τις αναλογίες και τον σχεδιασμό του αποκλειστικά πεντάθυρου αμαξώματος είναι προφανές ότι το Bayon αποτελεί την crossover εκδοχή του i20, υιοθετώντας από το ιαπωνικό supermini και τα περισσότερα μηχανικά μέρη.

Στη βάση της γκάμας του τοποθετείται ο ατμοσφαιρικός κινητήρας του 1,2 λίτρου απόδοσης 84 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με ένα μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων.

Στους 100 ίππους φτάνει η απόδοση του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα χωρητικότητας 1,0 λίτρου, ο οποίος στη mild hybrid εκδοχή του αποδίδει 120 ίππους, διαμορφώνοντας την κορυφαία έκδοση του αυτοκινήτου.

Στοιχεία που παραπέμπουν στο Hyundai i20 συναντάμε και στο εσωτερικό, στο οποίο κυριαρχεί η έγχρωμη οθόνη αφής της κεντρικής κονσόλας.

Εκτός συζήτησης είναι για την ώρα η εξέλιξης μιας τετρακίνητης έκδοσης, όπως άλλωστε και μιας ηλεκτροκίνητης διαμόρφωσης.

Αξίζει σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε ότι ενώ το Hyundai Bayon βασίζεται στην πλατφόρμα του i20, το μέχρι σήμερα γνωστό Kona έχει "χτιστεί" πάνω στο δάπεδο που φιλοξενεί το Hyundai Elantra, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τις διαφορές που θα προκύψουν στα αθέατα χαρακτριστικά των δύο αυτοκινήτων.

 ΜήκοςΠλάτοςΎψοςΜεταξόνιο
Hyundai Bayon4.18 μέτρα1.77 μέτρα1.49 μέτρα2.58 μέτρα
Hyundai Kona4.21 μέτρα1.8 μέτρα1.57 μέτρα2.6 μέτρα