Hyundai KONA: Η ιστορία πίσω από το όνομα του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς για την Ελλάδα»


Διαβάστε για ποιον λόγο το δημοφιλές μοντέλο της Hyundai αναγκάστηκε να αλλάξει την ονομασία του στην αγορά της Πορτογαλίας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΟΣ
  • 21/12/2023

Το Hyundai KONA, που πριν από λίγους μήνες πέρασε στη 2η γενιά του, αναδείχθηκε Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024 τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ισπανία.

Το B-SUV των Κορεατών, που αναβαθμίστηκε σε όλα τα επίπεδα, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2017 στην Σεούλ. Όσο για το όνομά του, η συγκεκριμένη επιλογή δεν ήταν τυχαία, αλλά διατηρεί την παράδοση της φίρμας στην ονοματοδοσία των crossover και SUV.

Ποια είναι αυτή; Να επιλέγει δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς, στους οποίους όλοι θα θέλαμε να βρεθούμε. Μετά τα Creta, Santa Fe, Tucson και Veracruz, ήρθε το KONA, η πανέμορφη περιοχή στα δυτικά του μεγάλου νησιού της Χαβάης.

Σύμφωνα με την φίρμα, το όνομα «αντανακλά τον τρόπο ζωής των σύγχρονων πελατών». Η συγκεκριμένη περιοχή αξιολογείται από πολλούς λάτρεις της περιπέτειας ως βάση για πολλές δραστηριότητες που προσφέρουν συγκινήσεις, όπως το σερφ, το θαλάσσιο σκι, οι καταδύσεις αλλά και διάφορα άλλα extreme sports.

Η Hyundai επισημαίνει ότι ο έντονος χαρακτήρας του νησιού αντικατοπτρίζεται στην «καινοτόμα, πρακτική και εξαιρετικά λειτουργική σχεδίαση του SUV, που εστιάζει στο lifestyle».

Ωστόσο, στην Πορτογαλία, όσο και να το αναζητήσετε, δε θα το βρείτε. Όχι επειδή η Hyundai έχει «αποκλείσει» την αγορά της χώρας της Ιβηρικής χερσονήσου, αλλά επειδή «αναγκάστηκε» να το ξαναβαφτίσει, ως Kauai. Ο λόγος; Στην πορτογαλική αργκό, το KONA είναι πολύ παρόμοιο - και έχει την ίδια προφορά - με μια λέξη που αναφέρεται σε ένα συγκεκριμένο σημείο του γυναικείου σώματος

Στη Νορβηγία, πάντως, δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα από τη σημασία της λέξης, που στα νορβηγικά σημαίνει «η σύζυγος». Ίσως, μόνο, για τις καμπάνιες του τμήματος μάρκετινγκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανακοινώθηκαν οι τιμές του νέου Hyundai KONA στην Ελλάδα (κινητήρες-εκδόσεις)

Νέο Hyundai KONA: Μεγαλύτερο και με πιο δυναμική σχεδίαση (photos)

Υπάρχει μία εταιρεία αυτοκινήτων που κανείς δεν μπορεί να τη γράψει σωστά