Η SsangYong Motor αλλάζει όνομα και πλέον θα τη διαβάζεις πιο εύκολα!


Η αλλαγή ιδιοκτησίας φέρνει ριζικές αλλαγές στην πιο παλιά αυτοκινητοβιομηχανίας της Νότιας Κορέας, η οποία θα αποκτήσει και νέο λογότυπο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 4/1/2023

H αλλαγή λογότυπου ή/και σήματος αποτελεί συχνό φαινόμενο τα τελευταία χρόνια στο χώρο της αυτοκίνησης. Πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες επέλεξαν να προχωρήσουν στις συγκεκριμένες αντικαταστάσεις, με διάφορα κίνητρα: Απλοποίηση, εκμοντερνισμός, αλλαγή (διαφημιστικής) πολιτικής, εορτασμός επετείου ή και έναρξη μιας νέας εποχής.

Η λίστα με τα brand μπορεί και να σας ξενίσει: Audi, Lotus, Dacia, KIA, Lancia, Renault, Peugeot και Citroen έχουν προβεί την τελευταία 2ετία σε σχετικές αλλαγές, τις οποίες εφαρμόζουν στα νέα μοντέλα που κυκλοφορούν.

Αυτή τη φορά, στην περίπτωση της SsangYong Motor, τα πράγματα αλλάζουν. Η παλαιότερη αυτοκινητοβιομηχανία της Νότιας Κορέας θα αλλάξει όνομα και θα μετονομαστεί σε KG Mobilty, ενώ ταυτόχρονα θα αποκτήσει νέο λογότυπο, αλλά και νέα εταιρική ταυτότητα.

«Υπεύθυνος» γι’ αυτή την επιλογή είναι ο Ομιλος KG. Πρόκειται για μια εταιρεία χημικών και χάλυβα, η οποία απέκτησε πέρυσι το 61,86% της SsangYong Motor, αφού το Πτωχευτικό Δικαστήριο της Σεούλ ενέκρινε το εταιρικό σχέδιο αποκατάστασης της αυτοκινητοβιομηχανίας τον Αύγουστο.

«Το όνομα SsangYong Motor έχει θαυμαστές με καλές αναμνήσεις, αλλά έχει επίσης μια οδυνηρή εικόνα», τόνισε ο πρόεδρος του KG Group, Kwak Jea-sun σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες από την Korea Automobile Journalists Association στο Four Seasons Hotel Seoul.

Και πρόσθεσε: «Από εδώ και στο εξής, όλα τα αυτοκίνητα SsangYong θα βγαίνουν στον κόσμο με το όνομα KG. Ακόμη και με την αλλαγή του ονόματος, η ιστορία της SsangYong Motor δεν θα αλλάξει και η αυτοκινητοβιομηχανία θα έχει τους ίδιους όρους».

Παραδέχθηκε, πάντως, ότι η αλλαγή του ονόματος ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη απόφαση, αλλά ξεκαθάρισε ότι υπάρχει ανάγκη για μια πλήρη αναθεώρησή της, συμπεριλαμβανομένου του λογότυπου της μάρκας και της εταιρικής ταυτότητας. «Θα ήταν βολικό να βγάλουμε απλώς το ‘Motor’, αλλά θα αλλάξουμε τα πάντα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, η τυπική έγκριση για αλλαγή του ονόματος θα πρέπει να προκύψει από τη γενική συνέλευση των μετόχων, που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την «The Korea Herald», η επιλογή του νέου ονόματος δεν είναι τυχαία. Η KG προτίθεται να μετατρέψει την SsangYong Motor σε μια εταιρεία συνολικής κινητικότητας η οποία δε θα ειδικεύεται μόνο σε παραγωγή αυτοκινήτων, αλλά περνώντας και στον κλάδο των EV ή της αυτόνομης οδήγησης.

Ως ο παλαιότερος κατασκευαστής αυτοκινήτων της Νότιας Κορέας, η SsangYong Motor ξεκίνησε για πρώτη φορά ως εργαστήριο Ha Dong-Hwan Motor το 1954. Η εταιρεία χρησιμοποίησε τα ονόματα Shinjin Motor και Dong-A Motor μεταξύ του 1967 και του 1986. Έγινε SsangYong Motor όταν εξαγόρασε τον όμιλο SsangYong Group το 1986. Στο πρόσφατο παρελθόν άλλαξε αρκετούς ιδιοκτήτες – από τον όμιλο Daewoo και την κινεζική, κρατική, SAIC, μέχρι την ινδική Mahindra Motor.

Η SsangYong έχει διατηρήσει τη θέση της στην αγορά των SUV με τις γνωστές σειρές των Rexton, Tivoli και Torres.

Πηγή: The Korea Herald