Πλήρης αποκάλυψη του Hyundai Santa Fe - Οι κινητήρες που θα έχει στην Ευρώπη (video-photos)


Μεγαλύτερο μεταξόνιο και ακόμα περισσότεροι χώροι για τους επιβάτες της δεύτερης και τρίτης σειράς καθισμάτων για το επιβλητικό SUV.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 10/8/2023

Πριν από περίπου ένα μήνα, η Hyundai παρουσίασε την 5η γενιά του Santa Fe, με το εντυπωσιακό SUV να υιοθετεί νέα, πιο τετραγωνισμένη σχεδίαση, αποχωριζόμενο της καμπύλες του.

Οι Νοτιοκορεάτες είχαν δημοσιεύσει φωτογραφίες τόσο από το εξωτερικό όσο και από το εσωτερικό, το οποίο είναι ανανεωμένο, με τις δύο ενιαίες οθόνες 12,3 ιντσών έκαστη και τους επιπλέον αποθηκευτικούς χώρους. Μπορείτε να δείτε όλες τις λεπτομέρειες της εσωτερικής και εξωτερικής σχεδίασης πατώντας ΕΔΩ.

Αυτό που έλειπε, ωστόσο, ήταν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου Santa Fe και η «απορία» λύθηκε την Πέμπτη (10/8) από την Hyundai. Μάλιστα, επιλέχθηκε να εφοδιαστεί με διαφορετικούς κινητήρες ανάλογα την αγορά. Στην Ευρώπη, η εταιρεία αναφέρει ότι θα είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις full hybrid και plug-in hybrid.

Η HEV εκδοχή θα έχει ως βάση τον turbo κινητήρα 1,6 L Gamma III 1.6T GDI HEV που αποδίδει ισχύ 180 PS και ροπή 265 Nm, ενώ για την PHEV ο ίδιος κινητήρας αποδίδει 160 PS και την ίδια ροπή. Ωστόσο οι Νοτιοκορεάτης δεν γνωστοποίησαν τις προδιαγραφές του ηλεκτροκινητήρα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επίσημη απόδοση συστήματος.

Αμφότεροι θα συνοδεύονται από αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων. Η τελική ταχύτητα και των δύο εκδόσεων είναι 190 km/h. Για τα 0-100 km/h η HEV παραλλαγή χρειάζεται 9,5 sec, ενώ η PHEV 9,1 sec.

Το νέο Santa Fe έχει μήκος 4.830 mm, πλάτος 1.900 mm και ύψος 1.720 mm (1.770 mm με τις ράγες οροφής), ενώ η έκδοση Calligraphy είναι ψηλότερη κατά 10 mm. Το μεταξόνιο μεγάλωσε και έφτασε τα 2.815 mm, προσφέροντας πλούσιους χώρους και δίνοντας τη δυνατότητα για περισσότερη άνεση για τα πόδια των επιβατών στη δεύτερη (κατά 20 mm) και τρίτη (κατά 15 mm) σειρά καθισμάτων. Επίσης, περισσότερος «αέρας» υπάρχει πάνω από τα κεφάλια των επιβατών.

Πλούσια είναι και τα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης και ασφάλειας του νέου Santa Fe. Συστήματα αποφυγής σύγκρουσης και διατήρησης λωρίδας επιπέδου 2, συστήματα παρακολούθησης της κατάστασης του οδηγού, smart cruise control επιπέδου 2, κάμερα οπισθοπορείας και περιβάλλοντος, αισθητήρες παρκαρίσματος και σύστημα ασφαλούς εξόδου είναι ορισμένα από τα τεχνολογικά «καλούδια» του.

Το λανσάρισμά του στις αγορές της Ευρώπης προγραμματίζεται για το πρώτο 6μηνο του 2024.