Hyundai Kona N: Με 290 ίππους και εκρηκτικές επιδόσεις


Την κορυφή της κατηγορίας των αστικών διαστάσεων crossovers διεκδικεί το Hyundai Kona N, προτάσσοντας τους 290 ίππους ενός δίλιτρου κινητήρα βενζίνης και το ημι-αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη οκτώ σχέσεων.

  • 27/4/2021

Μετά από αναμονή αρκετών μηνών και αναρίθμητα teasers, το Hyundai Kona N είναι πλέον γεγονός, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που το ήθελαν να ακολουθεί το παράδειγμα του i30 και να διεκδικεί με αφετηρία τους 290 ίππους ενός δίλιτρου κινητήρα βενζίνης την κορυφή της κατηγορίας του.

Ο δίλιτρος κινητήρα βενζίνης συνδυάζεται με ένα ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη οκτώ σχέσεων και έχει δεχθεί πλήθος αναβαθμίσεων με σκοπό να υπηρετήσει τον νέο, απαιτητικότερο ρόλο του.

Σύμφωνα με την κορεατική φίρμα των Kona N θα επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 5,5 δευτερόλεπτα, αξιοποιώντας και την παρουσία του Launch Control, ενώ η τελική ταχύτητα θα φτάνει τα 240 χλμ./ώρα.

Σε επίπεδο λογισμικού, το Kona N διαθέτει τρία προγράμματα τα οποία φροντίζουν ώστε να εξασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή συνεργασία μεταξύ κινητήρα-κιβωτίου και να μεγιστοποιείται η αποτελεσματικότητά του εντός και εκτός πίστας.

Αντιστοίχως, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του πέντε προγράμματα οδήγησης, τα οποία κατά κύριο λόγο αναλαμβάνουν την παραμετροποίηση των χαρακτηριστικών λειτουργίας του κινητήρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον βασικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου περιλαμβάνεται το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης με τη συμβολή του οποίου καταλήγει η διαθέσιμη ισχύς και ροπή στους μπροστινούς-κινητήριους τροχούς.

Οι τροχοί των 19 ιντσών με τις σφυρήλατες ζάντες, τα τύπου μπάκετ καθίσματα και φυσικά ο επιθετικότερος αεροδυναμικός σχεδιασμός του αμαξώματος συμπληρώνουν τη γενική εικόνα του κορυφαίου Hyundai Kona N, το οποίο αναμένεται να βρίσκεται κοντά μας το δεύτερο εξάμηνο του έτους.