Hyundai Santa Fe by Carlex Design: O δράκος της Κορέας


Ότι δεν κατάφεραν οι Κορεάτες με το σημερινό Hyundai Santa Fe το κατάφεραν οι Πολωνοί της Carlex Design, εξαντλώντας τα σχεδιαστικά περιθώρια ενός υπεράνω κάθε υποψίας SUV.

  • 1/6/2020

Την ίδια στιγμή που η Hyundai ετοιμάζεται να υποδεχθεί την ανανεωμένη εκδοχή του Santa Fe, του κορυφαίου SUV στην ευρωπαϊκή γκάμα της, η Carlex Design θέλησε να αναβαθμίσει την υπάρχουσα γενιά του κορεατικού μοντέλου, προσδίδοντας σε αυτό εντυπωσιακά, αν όχι ακραία, σχεδιαστικά χαρακτηριστικά.

Οι εκτεταμένες παρεμβάσεις στις επιφάνειες του αμαξώματος ξεκινούν από το μπροστινό τμήμα, όπου δεσπόζει η επιβλητική σε μέγεθος εισαγωγή αέρα. Νέα είναι και τα φωτιστικά σώματα, όπως άλλωστε και οι ζάντες αλουμινίου τις οποίες «περιβάλλουν» πρόσθετα διακοσμητικά θόλων.

Η διχρωμία του αμαξώματος είναι ένα ακόμα στοιχείο που καθιστά το δημιούργημα της Carlex Design ξεχωριστό, οδηγώντας το μάτι του απλού παρατηρητή στο πίσω τμήμα.

Εκεί ξεχωρίζει η αεροτομή οροφής, τα νέα φωτιστικά σώματα και ο αεροδυναμικός διαχύτης, ο οποίος φιλοξενεί τα δύο ζεύγη των εξατμίσεων.

Στο εσωτερικό, το δέρμα και η Alcantara συνδυάζονται αρμονικά ντύνοντας τις επιφάνειες του τριάκτινου τιμονιού και των καθισμάτων.

Η Carlex Design αναλαμβάνει μόνον την αισθητική αναβάθμιση του Hyundai Santa Fe, συνεπώς δεν έχουν πραγματοποιηθεί παρεμβάσεις στα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου. Κρίνοντας μάλιστα από τη φύση των αναβαθμίσεων δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν το συγκεκριμένο κιτ γίνει άμεσα διαθέσιμο και στην ανανεωμένη εκδοχή του κορεατικού SUV η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Διαβάστε επίσης:

Δείτε τον Ken Block να ντριφτάρει ένα Ford F-450 των 4 τόνων! (Video)

Γιατί τα αυτοκίνητα πόλης σκοτώνουν;