Ιατρικές μάσκες από τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες


Η έλλειψη ιατρικών μασκών μιας χρήσης στην Κίνα ανάγκασε και τις αυτοκινητοβιομηχανίες να ασχοληθούν με την κατασκευή τους για να ικανοποιηθεί η ζήτηση του κόσμου και η προστασία του από τον κορωνοϊό.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 10/2/2020

Η προσπάθεια περιορισμού εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Κίνα έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων αλλά και έλλειψη ιατρικών μασκών μιας χρήσης, τις οποίες είναι απαραίτητο να φορούν όλοι, ως πρώτο μέτρο ατομικής προστασίας. Οι εταιρείες που κατασκευάζουν τις μάσκες δεν προλαβαίνουν τη ζήτηση και το κινεζικό κράτος στράφηκε και σε άλλες για να συνδράμουν, ανάμεσά τους και οι εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Έτσι, ζητήθηκε από την BYD και την SAIC, δύο από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων της χώρας, να βοηθήσουν. Όπως ανακοινώθηκε από εκπρόσωπο της BYD, ως το τέλος του μήνα αναμένεται να παράγονται καθημερινά 5.000.000 ιατρικές μάσκες μιας χρήσης, καθώς και 50.000 μπουκάλια αντισηπτικού υγρού. Από τη SAIC, έγινε γνωστό ότι ως τις 17 Φεβρουαρίου θα δημιουργηθούν 14 γραμμές παραγωγής στα εργοστάσιά της στις οποίες θα παράγονται 1.700.000 μονάδες.

Εκτός από αυτές τις δύο, τη συνδρομή τους στην κατασκευή ιατρικών μασκών μιας χρήσης ανακοίνωσαν και η Guangzhou Automobile Group, όπως και η  Shaanxi Automobile Group, εταιρεία παραγωγής λεωφορείων και φορτηγών.