Ηλεκτρικά μικρά βαν από την PSA


Ο όμιλος PSA ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει ηλεκτροκίνητες εκδόσεις όλων των μικρών επαγγελματικών μοντέλων του ως το 2021.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 19/10/2019

Όπως έγινε γνωστό, οι καινούργιες αμιγώς ηλεκτροκίνητες εκδόσεις των Citroen Jumpy Peugeot Expert και Opel/Vauxhall Vivaro θα βασίζονται στην πλατφόρμα «EMP2» που έχει δημιουργήσει ο Όμιλος PSA και η οποία μπορεί να δεχτεί μπαταρίες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ανακοινώθηκαν, οι ηλεκτροκίνητες εκδοχές των συγκεκριμένων επαγγελματικών μοντέλων θα κατασκευάζονται όλες στο εργοστάσιο Hordain που βρίσκεται στη βόρεια Γαλλία. 

Εκπρόσωπος του Ομίλου PSA δήλωσε ότι αυτά θα προορίζονται για εταιρείες που θέλουν ένα μικρό επαγγελματικό βαν για μεταφορές εντός πόλης και θα διατίθενται σε δύο εκδόσεις αναφορικά με την αυτονομία τους. Η πρώτη, θα έχει μπαταρίες 50 kWh και μια μέγιστη αυτονομία 200 km, βάση του πρωτοκόλλου «WLTP». Η δεύτερη, θα εκδοχή θα διαθέτει μπαταρίες 75 kWh, οι οποίες θα αυξάνουν τη μέγιστη αυτονομία τους στα 300 km («WLTP»). Όπως δήλωσε ο κ. Xavier Peugeot, Διευθυντής του Ομίλου στα μικρά επαγγελματικά μοντέλα, ως το 2021, όλα τα αντίστοιχα μοντέλα θα διατίθενται και στην αμιγώς ηλεκτροκίνητη εκδοχή τους.