Ηλεκτρικό Land Rover Defender: Ιεροσυλία ή εξέλιξη των ειδών;


Με ηλεκτροκινητήρα… από Telsa απόδοσης 450 ίππων και τετρακίνηση, η ECD Automotive υπόσχεται το vintage Defender των ονείρων σας!

  • 10/11/2021

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε για ηλεκτρικό Land Rover Defender, καθώς αρκετές εταιρείες που ειδικεύονται στις αναπαλαιώσεις, ενώ ακόμη και η ίδια η Βρετανική κατασκευάστρια εταιρεία έχει παρουσιάσει λίαν προσφάτως μια εξηλεκτρισμένη έκδοση του ιστορικού μοντέλου!

Μια ενδιαφέρουσα ηλεκτρική πρόταση του Defender έρχεται από την ECD Automotive Design. Η εταιρεία με έδρα τη Florida έχει ήδη κάποια εμπειρία με τον εξηλεκτρισμό μοντέλων της Land Rover, έχοντας αποκαλύψει ένα Range Rover που κινείται με την τεχνολογία της Tesla. Τώρα ό,τι έγινε με τα Range Rover θα γίνει και με το Defender.

Η αμερικάνικη εταιρεία εξελίσσει δύο Defender, με την κωδική ονομασία Project Britton και Project Morpheus, που τροφοδοτούνται με ηλεκτροκινητήρα της Tesla απόδοσης 450 ίππων που αντλεί ενέργεια  από μπαταρία 100 kWh. H ECD εκτιμά πώς αυτά τα ηλεκτρικά Defender θα μπορούν να επιταχύνουν από στάση στα 100 km/h σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα, έχοντας αυτονομία 354 χιλιόμετρων και διάρκεια μια πλήρης φόρτισης σε 5 ώρες. Τα ηλεκτρικά αυτά Defender αναμένεται να κυκλοφορήσουν τον επόμενο μήνα.

Παράλληλα, η ECD Automotive έχει τη λύση στην περίπτωση που κάποιος δεν επιθυμεί ένα ηλεκτρικό, αλλά ένα συμβατικό Defender. Μπορεί να το εξοπλίσει με κινητήρα LS3 ή LC9 V8 που προέρχεται από την General Motors. Η αλήθεια είναι πώς, η ECD είναι ευρέως γνωστή για τις αναπαλαιώσεις με θερμικούς κινητήρες. Αυτή η επέκταση των εργασιών της σε μετατροπές με ηλεκτρικούς κινητήρες γίνεται προκειμένου να διευρυνθεί το φάσμα των επιλογών που μπορεί να προσφέρει. Η επιλογή αυτή δικαιώνεται, καθώς η ECD έχει ήδη λάβει παραγγελίες για 14 αναπαλαιώσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

«Από την ίδρυσή της, η ECD Automotive καλύπτει το κενό στην αγορά πολυτελών αυτοκινήτων και συνεχώς διευρύνει τις δυνατότητές της», δήλωσε ο συνιδρυτής της Tom Humble. «Η ηλεκτρική επιλογή είναι μόνο μία από τις πολλές λύσεις συστήματος μετάδοσης κίνησης στο εκτενές μενού μας που επιτρέπει στους πελάτες να επιτύχουν μια πραγματικά εξατομικευμένη αναπαλαίωση των Defender ή Range Rover των ονείρων τους.»