Ισχυρότερη και ταχύτερη η νέα Porsche Macan GTS


Η Porsche παρουσίασε τη Macan GTS, την πιο σπορ εκδοχή του μοντέλου της, η οποία είναι ισχυρότερη και ταχύτερη από την αντίστοιχη έκδοση του προηγούμενου μοντέλου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΤΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 17/12/2019

Η νέα Porsche Macan GTS έχει βελτιωθεί, συγκριτικά με πριν, με σκοπό να προσφέρει ακόμα καλύτερες επιδόσεις και πιο σπορ οδική συμπεριφορά. Ο χωρητικότητας 2,9 λίτρων V6 biturbo κινητήρας της αποδίδει πλέον 380 PS, -20 περισσότερους-, ενώ η μέγιστη ροπή του φτάνει τα 520 Nm/1.750-5.000 rpm (σημ.: είναι αυξημένη κατά 20 Nm). Σε ό,τι αφορά την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτησή της («Porsche Active Suspension Management»), έχει ρυθμιστεί αντίστοιχα.

Σύμφωνα μετά στοιχεία που ανακοινώνει η γερμανική εταιρεία, η Macan GTS (σημ.: από τα αρχικά των λέξεων «Gran Turismo Sport»), με το επίσης αναβαθμισμένο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη «PDK», επιταχύνεται από τα 0-100 km/h σε 4,7 sec, δηλαδή είναι ταχύτερη κατά 0,3 sec σε σχέση με πριν, ενώ η τελική ταχύτητά της φτάνει τα 261 km/h. Σε ό,τι αφορά τη μέση τυποποιημένη κατανάλωσή της είναι 9,6 l/100 km (κατά κύκλο «NEDC»).

Το σασί της Macan GTS είναι κατά 1,5 cm χαμηλότερο σε ύψος από το έδαφος, συγκριτικά με αυτό της απλής έκδοσης του μοντέλου, ενώ χάρη στην αερανάρτησή της (προαιρετικός εξοπλισμός) το ύψος του αμαξώματος μπορεί να χαμηλώσει κατά ακόμα ένα εκατοστό. Τέλος, η Porsche Macan GTS έχει τροχούς διάστασης 20 ιντσών, δισκόφρενα 360 mm εμπρός και 330 mm πίσω και καλύτερο επίπεδο εξοπλισμού.