James Bond: Η τεχνητή νοημοσύνη προσφέρει στον 007 τα νέα του αυτοκίνητα (photos)


Η τεχνητή νοημοσύνη αναλαμβάνει δράση και παρουσιάζει τις δικές της τέσσερις προτάσεις για το επόμενο αυτοκίνητο του θρυλικού James Bond.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: HIPPO LEASING
  • 14/4/2024

Οι μετρήσεις έδειξαν ότι τις τελευταίες 30 ημέρες, στην πλατφόρμα της Google καταγράφηκαν περίπου 1,2 εκατ. αναζητήσεις παγκοσμίως για τις λέξεις «James Bond» και 10.000 για τη φράση «James Bond Car».

Από το 2021 και το «No Time to Die», στο οποίο ο θρυλικός 007 πεθαίνει αλλά και σηματοδοτείται το τέλος εποχής για τον Daniel Craig, πολλή κουβέντα υπάρχει για την επόμενη ταινία αλλά και τον ηθοποιό που θα υποδυθεί το ρόλο, με διάφορα σενάρια να «προκρίνουν» τον Aaron Taylor-Johnson.

Ωστόσο, σε όλες τις ταινίες, το δικό του, ξεχωριστό, ρόλο έχει και το αυτοκίνητο του James Bond και η βρετανική εταιρεία Hippo Leasing κατέφυγε στη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να «καταλήξει» σε 4 πιθανές επιλογές. Πάμε να τις δούμε!

1. Άλλη μία Aston Martin

Τόσο ο Pierce Brosnan, όσο και ο Daniel Craig, στις 9 τελευταίες ταινίες του James Bond οδηγούσαν μία Aston Martin. Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη ότι η AI έδωσε ως πρώτη επιλογή ένα μοντέλο της διάσημης φίρμας. Μένει να αποδειχθεί αν θα επιβεβαιωθεί ή, έστω, αν η συγκεκριμένη «πρόταση» ληφθεί υπόψιν για κάποιο μελλοντικό μοντέλο παραγωγής.

2. «Πάντρεμα» Tesla Cybertrack… και Batmobile

Αφήνοντας στην άκρη την Aston Martin, οι υπεύθυνοι της Hippo Leasing αναζήτησαν εναλλακτικές επιλογές από την τεχνητή νοημοσύνη. Και εκείνη… ξεπέρασε τον εαυτό της. Επηρεασμένη, προφανώς, από τη σταδιακή μετάβαση της αυτοκινητοβιομηχανίας στην ηλεκτροκίνηση, παρουσίασε ένα «επαναστατικό» project που συνδυάζει το Batmobile με το Tesla Cybertruck. Λέτε να δούμε τον 007 με EV;

3. Bentley, η επιστροφή

Η τελευταία φορά που ο James Bond οδηγούσε μία Bentley ήταν το 1963 στην ταινία «Από τη Ρωσία με αγάπη», όταν ο Sean Connery βρισκόταν στο τιμόνι μιας Bentley Mk IV Drophead Coupe. Έτσι, η AI προτείνει την επιστροφή της, μιας και διαθέτει την κομψότητα αλλά και την πολυπλοκότητα που χαρακτηρίζει τον 007. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα κατασκοπευτικά μυθιστορήματα του Ian Fleming, ο James Bond προτιμούσε μια Bentley, με την Aston Martin να προκύπτει αργότερα στη μεγάλη οθόνη.

4. Με «άρωμα» Morgan Plus Four

Μία εξίσου… ανατρεπτική πρόταση της τεχνητής νοημοσύνης ήταν ένα concept car που παραπέμπει αρκετά στην «αγέραστη» Morgan Plus Four. Φαντάζει εξωπραγματικό για τη σύγχρονη εποχή και τις ανάγκες των ταινιών, με τις σφαίρες να γαζώνουν πολύ συχνά το αυτοκίνητο του James Bond, ωστόσο η συγκεκριμένη cabrio πρόταση θα μπορούσε να είναι ιδανική για σκηνές στις οποίες η έντονη δράση και το «πιστολίδι» απουσιάζουν.

Πηγή: Hippo Leasing

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτά είναι τα καλύτερα αυτοκίνητα του James Bond

Δημοπρασία «60 χρόνια James Bond» με τη θρυλική Aston Martin DB5!

BMW Z8 βγαίνει στο σφυρί κουβαλώντας την αύρα του James Bond - Ποια είναι η ιστορία της