Τι απέγινε η Aston Martin Vanquish του Pierce Brosnan;


O Pierce Brosnan, ο γνωστός ηθοποιός που ενσάρκωσε τον James Bond στη μεγάλη οθόνη, ζήτησε ένα αυτοκίνητο από την Aston Martin. Ωστόσο τα γεγονότα εξελίχθηκαν διαφορετικά απ’ ό,τι ανέμενε και ήθελε.

  • 21/6/2021

Ήταν Δεκέμβριος του 2001 όταν ξεκίνησαν τα γυρίσματα της κινηματογραφικής ταινίας «Die another day» με πρωταγωνιστή τον θρυλικό μυστικό πράκτορα James Bond. Τον ρόλο ενσάρκωνε ο Pierce Brosnan, ο όποιος θα εμφανιζόταν για τέταρτη (και τελευταία φορά) στο μεγάλο πανί ως ο καλύτερος εκ των ομολόγων του «στην υπηρεσία της Αυτής Μεγαλειότητος». Για την ταινία, η οποία ήταν η εικοστή της σειράς, η Aston Martin είχε συμφωνήσει να διαθέσει μια Vanquish V12 ως το αυτοκίνητο που θα οδηγούσε ο Bond, επαναφέροντας τη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία σε αυτή και ταυτίζοντας ξανά τον μυστικό πράκτορα με την εταιρεία. Μάλιστα, θα ήταν η πρώτη φορά που το νέο μοντέλο θα έκανε την εμφάνισή του στο ευρύ κοινό. 

Ο Pierce Brosnan είχε ζητήσει από τον ατζέντη του να συμφωνήσει με την Aston Martin να του χαρίσει μία Vanquish, καθώς (ο ίδιος) θα λειτουργούσε ως ο καλύτερος διαφημιστής του μοντέλου. Τα στελέχη της εταιρείας δεν απάντησαν αμέσως και άφησαν να εννοηθεί ότι θα το έπρατταν. Όμως η πραγματικότητα ήταν διαφορετική. Η Aston Martin θα έδινε όσα αυτοκίνητα χρειάζονταν μόνο για τα γυρίσματα. Ο Brosnan θίχτηκε από το γεγονός και ένοιωσε ότι τον υποτιμούσαν. Μάλιστα, σχεδόν απείλησε να μην παραστεί στην επίσημη φωτογράφηση για τις ανάγκες προώθησης της ταινίας, όπου θα έπρεπε να στέκεται πλάι στο αυτοκίνητο. Τελικά, η εταιρεία τού χάρισε μια Vanquish, η οποία καταστράφηκε στη φωτιά που ξέσπασε το 2015 στο σπίτι του στο Malibu (Καλιφόρνια). Έτσι, δόθηκε ένα άδοξο τέλος στη διαδικασία απόκτησης και στην ιδιοκτησία του αυτοκινήτου από τον Pierce Brosnan.

Διαβάστε, ακόμη: Δείτε πώς ο ατμοσφαιρικός V12 της Aston Martin Valkyrie αποδίδει 1.000 PS (Video).