Jeremy Clarkson vs Steve McQueen. Ποιος είναι το Νο1 σύμβολο της Αυτοκίνησης;


Συμβαίνουν και αυτά. Εν μέσω πανδημίας, η Hyundai Μεγάλης Βρετανίας διεξήγαγε έρευνα εν μέσω κορωνοϊού για να αναλύσει το προφίλ των σημερινών petrolheads και να ανακηρύξει το μεγαλύτερο σύμβολο της Αυτοκίνησης.

  • 21/4/2020

Μέσα από ένα δείγμα λοιπόν 2.000 Βρετανών οι οποίοι αυτές τις ημέρες παρακολουθούν ταινίες και εκπομπές σχετικές με αυτοκίνητο όντας κλεισμένοι στα σπίτια τους,  βγήκαν τα πρώτα… σοκαριστικά αποτελέσματα. O διάσημος τηλεπαρουσιαστής νίκησε τον θρύλο του Χόλυγουντ Steve McQueen ως ο μεγαλύτερος αστέρας στο χώρο της Αυτοκίνησης.

 

Ενώ ο McQueen είναι γνωστός ως ο Βασιλιάς του Cool χάρη στο αβίαστο στιλ και τον αρρενωπό του χαρακτήρα, ο πρώην παρουσιαστής του Top Gear ήταν τελικά στην κορυφή της λίστας. Ο McQueen, του οποίου ταινίες όπως Bullitt, The Great Escape και Le Mans περιείχαν μερικές από τις πιο εμβληματικές σκηνές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών στην ιστορία του κινηματογράφου, ήρθε δεύτερος - μπροστά από τον συμπαρουσιαστή του Clarkson, Richard Hammond. Υπήρξε όμως και συνέχεια. Έτσι, ο πρωταγωνιστής των ταινιών Fast and the Furious, Vin Diesel, νίκησε τον Sean Connery, τον διάσημο πράκτορα 007, με τους δυο τους να κλείνουν την πρώτη πεντάδα.

Ο Sean Connery ήταν ο ένας από τους τρεις ηθοποιούς που υποδύθηκαν τον James Bond και βρέθηκαν στην πρώτη δεκάδα, με τον Daniel Craig να τερματίζει 8ος και τον αείμνηστο Sir Roger Moore 9ος. Ο Jason Statham, ο οποίος έδειξε τις οδηγικές του και όχι μόνο ικανότητες στη σειρά ταινιών Transporter, πριν συμμετάσχει στο franchise Fast and the Furious, ήταν 10ος στη λίστα. Ο Paul Walker, ο οποίος σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ήταν επίσης στους 10 πρώτους, στην 7η θέση μαζί με τον James May, τον τρίτο πρώην παρουσιαστή του Top Gear ο οποίος κατάλαβε την 6η θέση (ο May, μαζί με τους Clarkson και Hammond παρουσιάζουν τη σειρά The Grand Tour στο Amazon TV).

Η ισορροπία αποκαθίσταται

Η καλύτερη ταινία αυτοκινήτου, πάντως, σύμφωνα με τους 2.000 Βρετανούς που ερωτήθηκαν ήταν The Italian Job, ακολουθούμενη από το Bullitt και τα σειρά ταινιών Fast and the Furious. Εκτός από την ανακήρυξη της καλύτερης ταινίας αυτοκινήτου, το The Italian Job διαθέτει επίσης το πιο δημοφιλές κυνηγητό αυτοκινήτου που εμφανίζεται ποτέ στη μεγάλη οθόνη, ενώ είναι η πιο δημοφιλής ταινία αυτοκινήτου από τότε που τέθηκε σε εφαρμογή το «Μένουμε Σπίτι».

Στη μικρή οθόνη, το Top Gear ψηφίστηκε ως η καλύτερη σειρά με τα Knight Rider και The Dukes of Hazzard στη δεύτερη και τρίτη θέση. Υπήρξε όμως και η σχετική βράβευση για το καλύτερο αυτοκίνητο. Η Aston Martin DB5 του James Bond ανακηρύχθηκε το καλύτερο κινηματογραφικό αυτοκίνητο μπροστά από το ιπτάμενο αυτοκίνητο του μιούζικαλ Chitty Chitty Bang Bang (αν και προϊόν φαντασίας) και τον De Lorean από το Back to the Future.