JLR: Προσλαμβάνει 300 άτομα για τα νέα Range Rover και την επόμενη γενιά EV


Η στροφή στην ηλεκτροκίνηση γίνεται… με τέρμα γκάζι για την JLR, η οποία προσθέτει τεχνικούς, μηχανικούς και δοκιμαστές με το βλέμμα στο μέλλον.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 21/8/2023

Η αυξημένη παραγωγή Range Rover αλλά και η στροφή της στην ηλεκτροκίνηση - είναι ήδη γνωστό ότι η Jaguar θα γίνει αμιγώς ηλεκτρική από το 2025 - οδηγεί την JLR στην πρόσληψη 300 ατόμων για να ενισχύσει την παραγωγική της διαδικασία.

Οι προσλήψεις θα αφορούν τεχνικούς και δοκιμαστές στα West Midlands και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις της σε Solihull, Gaydon και Whitley. Από αυτούς, οι 100 θα τοποθετηθούν στο εργοστάσιο του Solihull, προκειμένου να καλυφθεί η προβλεπόμενη αύξηση της παραγωγής του Range Rover και του Range Rover Sport κατά 30% στα επόμενα τρίμηνα.

Παράλληλα, οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι θα εκπαιδευτούν για να εργαστούν και σε ένα νέο σύστημα παραγωγής και συναρμολόγησης αμαξωμάτων, αξίας περίπου 80 εκατ. ευρώ, από το οποίο θα προκύψει το πολυαναμενόμενο νέο ηλεκτρικό Range Rover.

Οι υπόλοιποι 200 μηχανικοί και δοκιμαστές θα έχουν ως βάση το Gaydon Engineering Centre και το Whitley Powertrain facility, με αποκλειστικό ρόλο τις δοκιμές και την ανάπτυξη των ηλεκτρικών οχημάτων επόμενης γενιάς της JLR.

Παράλληλα, όλοι οι τεχνικοί και δοκιμαστές θα περάσουν από συστήματα εκπαίδευσης στην ηλεκτροκίνηση, ως μέρος του Προγράμματος Μελλοντικών Δεξιοτήτων της εταιρείας, για να διασφαλιστεί ότι θα έχουν τις απαραίτητες ικανότητες τόσο για την παραγωγή όσο και για τη συντήρηση EV.

Η JLR επενδύει περίπου 17,5 δισ. ευρώ σε διάστημα 5 ετών για το βιομηχανικό αποτύπωμά της, στα προγράμματα οχημάτων, στην αυτόνομη οδήγηση, στην Τεχνητή Νοημοσύνη, στις ψηφιακές τεχνολογίες και στις δεξιότητες του προσωπικού της. Στο πλάνο αυτό περιλαμβάνεται και η μετατροπή των εγκαταστάσεων παραγωγής των Solihull, Wolverhampton και Halewood για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων.