Κάπως έτσι θα …ακούγεται η ηλεκτρική BMW i4 M!


Η ηλεκτρική BMW i4 M θα παράγει διαφορετικούς ήχους, οι οποίοι θα μεταβάλλονται ανάλογα με την επιλογή οδήγησης που θα κάνει ο χρήστης.

  • 12/5/2021

Μετά το SUV iX, η BMW θα επεκτείνει κι άλλο τη γκάμα των ηλεκτρικών της μοντέλων κατασκευάζοντας το i4, ένα sport sedan αυτοκίνητο. Από τότε που πρωτοπαρουσιάστηκε, τον περασμένο Μάρτιο, γνωρίζαμε πως η BMW επιθυμούσε τη δημιουργία μιας έκδοσης Μ, αλλά μέχρι και σήμερα δεν υπήρχαν καθόλου πληροφορίες για αυτήν.

Όμως αυτό αρχίζει να αλλάζει, καθώς η εταιρεία αποκάλυψε πως, η συγκεκριμένη πρώτη ηλεκτρική Μ, θα ακούγεται. Θα παράγει έναν ήχο όπως οι εξατμίσεις μιας Μ5 ή θα είναι αθόρυβο; Η απάντηση είναι πως κανένα ηλεκτρικό Μ μοντέλο, δεν θα έχει έναν συγκεκριμένο ήχο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Η BMW i4 ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΥΑΡΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ TESLA MODEL 3

Με τη συνδρομή του συνθέτη Hans Zimmer, το αυτοκίνητο θα μεταβάλει τους ήχους που παράγει, ανάλογα με την επιλογή οδήγησης από τον χρήστη. Κάθε BMW έχει το δικό της χαρακτήρα, που αντανακλάται και από τον θόρυβο της.

Έτσι, τα ηλεκτρικά Μ μοντέλα θα πρέπει να ακούγονται με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην αφήνουν παραπονεμένο τον οδηγό ούτε σε αυτόν τον τομέα, προσφέροντας έντονα συναισθήματα.

Όσο αφορά τα στοιχεία για το ίδιο το αυτοκίνητο, η BMW δεν έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής κάτι. Πιθανολογούμε πως θα αποδίδει γύρω στους 530 ίππους και θα επιταχύνει από στάση και μέχρι τα 100 χλμ./ώρα σε 4 δευτερόλεπτα περίπου.

Πηγή: CARSCOOPS 

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον κόσμο του αυτοκινήτου.