Καθυστερεί η παραγωγή του νέου Nissan Qashqai


H τρίτη γενιά του δημοφιλούς SUV θα καθυστερήσει και μάλιστα σημαντικά να περάσει στη γραμμή παραγωγής εξαιτίας της αβεβαιότητας που προκαλεί το μετά Brexit καθεστώς.

  • 7/9/2020

Σχεδόν έξι μήνες θα καθυστερήσει η παραγωγή του νέου Nissan Qashqai σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times εξαιτίας της αβεβαιότητας που έχει προκαλέσει  η έξοδος της Μ. Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων, το Nissan Qashqai θα κατασκευάζεται στο Sunderland, γεγονός που  προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό στους ανθρώπους της ιαπωνικής φίρμας, οι οποίοι θέλουν πρώτα να σιγουρευτούν ότι δεν θα έρθουν αντιμέτωποι με περιορισμούς που θα σχετίζονται με τη διακίνηση των ανθρώπων ή  αγαθών.

Για παράδειγμα, η επιβολή δασμών για τα προϊόντα που παράγονται στη Μ. Βρετανία και προσφέρονται σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ήταν από μόνη της αρκετή ώστε να ανατρέψει πλήρως τον προγραμματισμό της Nissan και να θέσουν σε κίνδυνο το εργοστάσιο που διατηρεί η ιαπωνική φίρμα στο Sunderland.

Για την ώρα, λοιπόν, η Nissan τηρεί στάση αναμονής αναμένοντας τις αποφάσεις πρόκειται να ξεκαθαρίσουν στη μετά Brexit εποχή  τις εμπορικές σχέσεις ανάμεσα στη Μ. Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτό ωστόσο δημιουργεί σημαντικές καθυστερήσεις στην παραγωγή του νέου Nissan Qashqai, η έναρξη της οποίας ήταν προγραμματισμένη για τον επόμενο μήνα.   

Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, με τους πιο απαισιόδοξους να μιλούν ήδη για τον Απρίλιο. Αυτό θα μεταθέσει και το λανσάρισμα του αυτοκίνητου για το τέλος της ερχόμενης άνοιξης, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για τις πωλήσεις της Nissan στη γηραιά ήπειρο.

Να θυμίσουμε ότι το Qashqai αποτελεί με διαφορά τη δημοφιλέστερη πρόταση της Nissan στην Ευρώπη και η τρίτη κατά σειρά γενιά του θα αποτελούσε το έναυσμα για την επιστροφή της ιαπωνικής φίρμας στις επιτυχίες.

Αυτό όπως όλα δείχνουν θα αργήσει να γίνει, εξέλιξη που μπορεί να δημιουργήσει νέους κλυδωνισμούς στο οικοδόμημα της Nissan.  

Διαβάστε ακόμα:

Η Nissan βλέπει ανάκαμψη στις αρχές του 2021

Nissan: Έτοιμη να παράγει μαζικά τμημάτα από ανθρακονήματα (βίντεο)