Ένα MINI Cooper SE για άτομα με κινητικά προβλήματα (photos)


Φιλικό, εύχρηστο, με όλα τα απαραίτητα βοηθήματα διαθέσιμα στα χέρια του οδηγού... και με δυνατότητα εκπαίδευσης!

  • 22/7/2022

Η χαρά της οδήγησης (πρέπει να) είναι εφικτή για όλους και με αυτό το σκεπτικό η Mini παρουσίασε την ηλεκτροκίνητη έκδοση του Cooper SE για άτομα με κινητικά προβλήματα.

Η βρετανική εταιρία παρέχει μια σειρά από ρυθμίσεις, οι οποίες κάνουν το όχημα εύκολο στο χειρισμό. Ενας επιπλέον δακτύλιος, μικρότερης διαμέτρου, είναι τοποθετημένος πάνω στο τιμόνι, ο οποίος υποκαθιστά το κλασικό πεντάλ του γκαζιού. Οσο για το φρένο, υπάρχει μία λαβή κάτω δεξιά από το τιμόνι, εύκολα προσβάσιμη ανά πάσα στιγμή.

Τα κλασικά πεντάλ είναι καλυμμένα, προκειμένου να μην υπάρξει ακούσια χρήση τους, ενώ ανά πάσα στιγμή το κάλυμμά τους μπορεί να αφαιρεθεί, όπως και ο εσωτερικός δακτύλιος γκαζιού (λειτουργεί ασύρματα), προκειμένου το αυτοκίνητο να οδηγηθεί με «συμβατικό» τρόπο.

Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα «μειωμένης ισχύος γκαζιού», προκειμένου ο οδηγός του ηλεκτροκίνητου Cooper SE να μπορεί να το παρκάρει εύκολα αλλά και να κινηθεί σε καταστάσεις μεγάλης κίνησης εντός πόλεων.

«Για μένα διαφορετικότητα σημαίνει ότι όλοι έχουν τη χαρά να απολαύσουν την οδηγική εμπειρία ενός MINI και αυτό αφορά και το ηλεκτρικό. Ο καθένας θα πρέπει να έχει πρόσβαση σε σημαντικές καινοτομίες», τόνισε η επικεφαλής της MINI, Stefanie Wurst.

Σημαντικό ρόλο στην εργονομική τοποθέτηση των οδηγικών βοηθημάτων έπαιξε η εκπαιδεύτρια του Driving Experience, Tina Schmidt-Kiendl, η οποία τυγχάνει να είναι και η ίδια άτομο με κινητικά προβλήματα.

Και αν κάποιος ανησυχεί ότι μπορεί να αντιμετωπίσει δυσκολίες, η MINI έχει τη λύση: Μπορεί να συμμετέχει σε σεμινάρια οδήγησης στο κέντρο Οδηγικής Εμπειρίας της BMW και της MINI στο Maisach, λίγο έξω από το Μόναχο.

Εκεί εκπαιδεύεται σε διάφορες συνθήκες που μπορεί να συναντήσει στο δρόμο, όπως απότομο φρενάρισμα ή ελιγμοί αποφυγής εμποδίων και μάλιστα σε διαφορετικές συνθήκες οδοστρώματος.