Kimera EVO37 Paula: Η αναβίωση της Lancia 037 βρίσκει το «σπίτι» της στην Ισπανία


Ακόμα μία Kimera EVO37 κατέφτασε στα χέρια του αγοραστή της, με την «αφεντιά» της Paula να προσγειώνεται στην Ισπανία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: KIMERA AUTOMOBILI
  • 27/4/2023

Η Kimera Automobili είναι μία ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία που έχει υιοθετήσει την έννοια των restomod και αναβιώνει με τον καλύτερο τρόπο τη θρυλική Lancia 037. Το μοντέλο που έχει επαναφέρει το έμβλημα των ράλλυ στη ζωή ονομάζεται Kimera EVO37 και φαίνεται να έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από τον κόσμο της αυτοκίνησης, αφού έχει ήδη καταφτάσει στα χέρια των πρώτων της αγοραστών, τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ.

Τώρα, η EVO37 'Paula', όπως έχει ονομαστεί από την εταιρεία, «μετακομίζει» στην Ισπανία, με τον Teo Martin, ιδρυτή του Ινστιτούτου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, να παραλαμβάνει τη δική του μονάδα στη Μαδρίτη. Ο Martin ήταν ένας από τους 5 πρώτους πελάτες της Kimera που πίστεψαν στο συγκεκριμένο πρότζεκτ, πριν ακόμα αυτό υλοποιηθεί.

Ο ίδιος μάλιστα υπήρξε οδηγός ράλλυ στη δεκαετία του '80, και φυσικά το όχημα που οδηγούσε ήταν η Lancia 037. Η σχέση του λοιπόν με την Paula είναι κάτι παραπάνω από προσωπική, με την ονομασία να αφιερώνεται στην εγγονή του.

Ο Luca Betti, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Kimera Automobili, είπε σχετικά: «Το γεγονός ότι η οικογένεια των οχημάτων μας μεγαλώνει κάθε μήνα, αρχίζει να κάνει ιδιαίτερα θετική εντύπωση. Η διαδικασία του να δημιουργήσεις ένα αυτοκίνητο είναι πολύ σύνθετη και το να φέρεις κοντά όλους όσοι εργάζονται στην κατασκευή του, τους προμηθευτές, να συντονίσεις τις διαφορετικές εργασίες, απαιτεί τιτάνιες προσπάθειες. Παρ' όλ' αυτά, όλοι οι άνθρωποι που εργάζονται με την Kimera Automobili αντιμετωπίζουν αυτήν την πρόκληση με επαγγελματισμό και πάθος.

«Είμαι πολύ περήφανος για τη δουλειά και που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής επειδή έχω την ευθύνη και την τιμή να εκπροσωπώ μία ομάδα εξαιρετικών ανθρώπων, που για μία ακόμα φορά αποδεικνύουν πόσο ισχυρή είναι η 'Made in Italy' φιλοσοφία και πόσο εκτιμάται παγκοσμίως.»

Πρόκειται για το δεύτερο σασί του μοντέλου κι έχει ντυθεί με μία πολυτελή και ταυτόχρονα αγωνιστική κατακόκκινη αμφίεση σε χρωματισμό Kimera Red, ενώ το αμάξωμα έχει διακοσμηθεί με λεπτομέρειες από ανθρακόνημα. Στο εσωτερικό, θα βρει κανείς περισσότερα στοιχεία από ανθρακόνημα και ανθρακίτη, ενώ τα καθίσματα έχουν επενδυθεί με κόκκινο ύφασμα Alcantara.

Η Kimera EVO37 είναι αποτέλεσμα ενός «παντρέματος» του χωροχρόνου: Το καλούπι της και ο σχεδιασμός αποτίουν φόρο τιμής στο έμβλημα των ράλλυ, την Lancia 037, ακολουθώντας πιστά τις ρίζες της κι θέτοντας ως στόχο τις μέγιστες επιδόσεις και τη βέλτιστη αεροδυναμική απόδοση, ενώ όσα «κρύβει» κάτω από το κάλυμμα του κινητήρα έχουν σύγχρονη ημερομηνία παραγωγής. Πιο συγκεκριμένα, η EVO37 φέρει έναν τετρακύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 2,0 L, ο οποίος αποδίδει πάνω από 500 PS και 550 Nm ροπής. Η Kimera Automobili αξιοποίησε σύγχρονες τεχνικές της μηχανικής, όπως για παράδειγμα η 3D εκτύπωση, η αντίστροφη μηχανική, όπως και υποβοηθήσεις μέσω των υπολογιστών και της τεχνολογίας.

Για τη δημιουργία του τελικού αποτελέσματος, η Kimera συγκέντρωσε σε μία ομάδα τους «καλύτερους ειδικούς και προμηθευτές του χώρου της αυτοκίνησης, από το Τορίνο Έτσι, εταιρείες όπως η Sparco, η Bonetto CV, η Italtecnica κι η Bellasi, έχουν βάλει το «λιθαράκι» τους για να ολοκληρωθεί το πρότζεκτ, ενώ σε αυτό έχουν συμμετάσχει κι άλλοι κατασκευαστές, εντός κι εκτός συνόρων της Ιταλίας, όπως για παράδειγμα η Pirelli, η Alcantara, η Goodwool, η Pakelo, η Andreani - Ohlins, η Brembo κι η Sprint Filter.

Η Kimera είχε ως στόχο την κατασκευή ενός μοντέλου που συνδυάζει την αίγλη, το στυλ και τα χαρίσματα της «Βασίλισσας» των ράλλυ στη δεκαετία του '80, με τα χαρακτηριστικά ενός μοντέρνου αγωνιστικού αυτοκινήτου, αναφορικά με την τεχνολογία, την ποιότητα και τις επιδόσεις. Μία νύξη στα θρυλικά αυτοκίνητα που κατέκλυσαν το υψηλότερο σκαλί του βάθρου στο WRC και στην εμβληματική κατηγορία Group B.