Κοιτώντας από την.. κλειδαρότρυπα το νέο Opel Astra


Αποτελώντας μέλος του Stellantis Group πλέον, το νέο Opel Astra θα έχει αρκετά κοινά μηχανικά μέρη με το Peugeot 308, ενώ για πρώτη φορά θα διατεθεί και μία εξηλεκτρισμένη έκδοση.

  • 14/6/2021

Το Astra  αποτέλεσε μοντέλο σημαία για την Opel, από τη στιγμή που πρωτοεμφανίστηκε στην αγορά το 1991, αντικαθιστώντας ουσιαστικά ένα άλλο ιστορικό αυτοκίνητο της εταιρείας, που ήταν το Kadett. Σήμερα, μετά από 30 ολόκληρα χρόνια, ο Γερμανός κατασκευαστής είναι έτοιμος για το λανσάρισμα της έκτης γενιάς.

Όντας μέλος της συνομοσπονδίας Stellantis, η Opel δείχνει πως θα «εκμεταλλευτεί» τις τεχνολογίες των μηχανικών της PSA, κάποιες από τις οποίες θα περάσουν και στο νέο Astra. Το νέο Peugeot 308 που παρουσιάστηκε μερικούς μήνες πριν φαίνεται πως θα δανείσει αρκετά συστήματα και μηχανικά μέρη στο ξαδελφάκι του. Αν και σχεδιαστικά, θα είναι πολύ διαφορετικό από το γαλλικό hatchback.

Μαζί με τις προηγούμενες φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα, έχουμε πάρει μια πρώτη γεύση του τι να αναμένουμε από το νέο Astra. Οι συνάδελφοι από το Kolesa.ru αφού συνέδεσαν το κομμάτια του παζλ εμφανίζουν εικόνες του μπροστινού, αλλά και τους πίσω μέρους. Μπορεί να είναι αρκετά νωρίς ακόμα για την πραγματική μορφή του αυτοκινήτου, ωστόσο φαίνονται αρκετά υποσχόμενες.

Εντωμεταξύ, θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Astra, που το μοντέλο θα διατίθεται και σε εξηλεκτρισμένη έκδοση. Η Opel δεν μας ανακοινώνει στοιχεία για αυτό, όμως οι πληροφορίες αναφέρουν κάτι για δύο plug-in hybrid συστήματα, που θα προσφέρουν μέχρι 60 χιλιόμετρα αυτονομίας.  

Και για να μην ανησυχούν όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με τον ηλεκτρισμό προς το παρόν, το νέο Astra θα προσφέρεται με συμβατικό κινητήρα βενζίνης 1,2 λίτρων, αλλά και ένα diesel 1,5 λίτρων. Στα σχέδια της εταιρείας, βρίσκεται επίσης και η σπορ OPC έκδοση αυτού.

Η έλευση της έκτης γενιάς του Opel Astra, αναμένεται προς τα τέλη της χρονιάς.