Οι πρώτες teaser φωτογραφίες για το νέο Opel Astra!


Η Opel έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες teaser φωτογραφίες από το νέο Astra με το εμπορικό του λανσάρισμα στην Ευρώπη να ξεκινά στις αρχές του 2022.

  • 8/6/2021

Η Opel έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες teaser φωτογραφίες που δίνουν μία πρώτη γεύση από το νέο Astra. Η παρουσίαση της πρώτης γενιάς του γερμανικού μικρομεσαίου που… εξηλεκτρίζεται θα γίνει μέσα στη χρονιά με το εμπορικό του λανσάρισμα στην Ευρώπη να ξεκινά στις αρχές του 2022.

Το μικρομεσαίο οικογενειακό μοντέλο της γερμανικής μάρκας υιοθετεί το νέο πιο δυναμικό πρόσωπο της Opel, όντας μία εξέλιξη του σχεδιαστικού μοτίβου που είδαμε για πρώτη φορά στο νέο Mokka. Η νέα εμπρός μάσκα εκτείνεται σε όλο το εμπρός τμήμα, ενσωματώνοντας αρμονικά τεχνολογίες, όπως οι πολύ λεπτοί προβολείς IntelliLux LED.

Ο μπροστινός προφυλακτήρας έχει καθαρό δωρικό σχέδιο, ενώ θα υπάρχει διαθέσιμη μία διευρυμένη χρωματική παλέτα με επιλογές και σε διχρωμία. Στο πίσω τμήμα, από όσο μπορούμε να διακρίνουμε συνεχίζεται η καθαρότητα του ντιζάιν με το όνομα του νέου Astra να τοποθετείται στο κέντρο της επιφάνειας της πίσω πόρτας.

Η επόμενη γενιά του ψηφιακού πίνακα οργάνων Pure Panel κυριαρχεί στο εσωτερικό, με τις ενιαίες κρυστάλλινες επιφάνειες να περικλείουν δύο ευρείες οθόνες σε οριζόντια διάταξη και με προσανατολισμό προς το οδηγό. Ο οδηγός θα έχει μπροστά από το οπτικό του πεδίο την οθόνη του πίνακα οργάνων, ενώ η δεύτερη στο κέντρο θα υποστηρίζει όλες τις λειτουργίες του συστήματος infotainment. Τα φυσικά χειριστήρια έχουν μειωθεί στο ελάχιστο, έχοντας τη μορφή περίτεχνα κατασκευασμένων μπουτόν.

Τεχνικά, όπως ήταν απόλυτα φυσικό και αναμενόμενο μετά την συγχώνευση της Opel και του Groupe PSA υπό τη σκέπη του Ομίλου Stellantis, το νέο Astra θα βασίζεται στην πλατφόρμα EMP2 από το νέο Peugeot 308. Αυτό μας αφήνει με τη σιγουριά ότι θα δούμε εκδόσεις βενζίνης του 1,2 τούρμπο κινητήρα PureTech με 110 και 130 ίππους, 1.5 diesel με 130 ίππους, αλλά και plug-in υβριδικές με 180 και 225 ίππους. Και αν και ακόμα η Opel δεν το έχει επιβεβαιώσει επίσημα οι φήμες θέλουν να ετοιμάζει και πλήρως ηλεκτρική έκδοση.

Η επόμενη γενιά Astra που σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε στο εργοστάσιο της Opel στο Rüsselsheim, θα διατίθεται και σε έκδοση Sports Tourer και η παραγωγή της αναμένεται να ξεκινήσει φέτος στα τέλη του έτους. To ντεμπούτο του αναμένεται να πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου.