Κούκλα η Alfa Romeo 4C Zeus By Pogea


Η τελευταία έμπνευση της Pogea Racing είναι μια ριζικά αναβαθμισμένη Alfa Romeo 4C με το προσωνύμιο Zeus.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 26/2/2019

Σε σχέση με τη νορμάλ Alfa Romeo 4C η Zeus είναι ισχυρότερη, ελαφρύτερη και φυσικά ταχύτερη. Ο τετρακύλινδρος των 1,75 lt έχει δεχθεί πολλές βελτιώσεις στο σύστημα υπερτροφοδότησης, στην εισαγωγή του αέρα, στο σύστημα ψύξης κ.α. ώστε να αποδίδει 351 PS και 458 Nm ροπής.

Η διαδικασία των 0-100 km/h δεν ξεπερνά τα 3,4 sec, κάτι που σημαίνει 1,1 λιγότερα από την συμβατική έκδοση. Επίσης η τελική ταχύτητα έχει αυξηθεί από τα 258 km/h στα 304 km/h και φυσικά έχουν γίνει οι ανάλογες αεροδυναμικές βελτιώσεις.

Με την χρήση επιπλέον κάρμπον έχουν εξοικονομηθεί πάνω από 100 kg και η Pogea Racing λέει πως με γεμάτο ρεζερβουάρ αλλά δίχως… ηχοσύστημα αυτή η 4C δεν ξεπερνά τα 904 kg. Επίσης υπάρχουν πολλές άλλες αναβαθμίσεις όπως νέες απολήξεις, ελατήρια της KW για μείωση ύψους κατά 50 mm, κεραμικοί δίσκοι σύμπλεξης, έξτρα ψύξη για το κιβώτιο και το μοτέρ κ.α.

Υπέροχος είναι ο χρωματικός συνδυασμός του Kenny Blue, ειδικά στο εσωτερικό όπου έρχεται σε όμορφη αντίθεση με το κόκκινο και το δέρμα Nappa. Μόλις 10 είναι όλες και όλες οι 4C Zeus που θα υπάρξουν και η κάθε μία κοστίζει περίπου 50 χιλιάρικα. Φυσικά μιλάμε μόνο για την αναβάθμιση!