Ξαφνικός θάνατος για την Datsun


Το πλάνο ανάκαμψης της Nissan περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τον τερματισμό της Datsun, η οποία και αποτελούσε τη χαμηλού κόστους φίρμα του Ιάπωνα κατασκευαστή.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 23/10/2019

Θύμα της περιστολής των λειτουργικών εξόδων της Nissan φαίνεται πως πέφτει η Datsun και το φιλόδοξο σχέδιο αναβίωσής της ως μια φίρμα χαμηλού κόστους η οποία θα σταδιοδρομούσε σε αναπτυσσόμενες αγορές, όπως αυτή της Ινδίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Nissan εξετάζει να διακόψει πρόωρα την πορεία της Datsun, βλέποντας ότι τα αυτοκίνητα που πωλούνται με τα σήματα του συγκεκριμένου brand κανιβαλίζουν τις πωλήσεις των δικών της μοντέλων.

Ο ξαφνικός θάνατος της Datsun αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου εξυγίανσης της Nissan, η οποία δέχθηκε ένα ισχυρό πλήγμα εξαιτίας του οικονομικού σκανδάλου που ξέσπασε και είχε ως πρωταγωνιστή τον επικεφαλής της ιαπωνικής φίρμας Carlos Ghosn.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan, Makoto Uchida, δήλωσε ότι για να ανακάμψει η εταιρεία θα πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των εργαζομένων της κατά 12.500 παγκοσμίως άλλα και να αποκατασταθούν οι σχέσεις εμπιστοσύνης με την Renault.