Το σχέδιο του Makoto Uchida για τη Nissan


Ο Makoto Uchida, o νέος CEO της Nissan, δήλωσε ότι στόχος του είναι να αποκαταστήσει την εικόνα της ιαπωνικής εταιρείας και να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη προς την αγορά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 21/10/2019

Ο κ. Makoto Uchida ορίστηκε ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan και θα αναλάβει τα καθήκοντά του από την Πρωτοχρονιά του 2020. Σε μαγνητοσκοπημένη ομιλία του προς τους εργαζόμενους της εταιρείας τόνισε ότι πρόθεσή του είναι να βγει η εταιρεία από τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την υπόθεση του κ. Carlos Ghosn. Ο κ. Uchida δήλωσε σχετικά: «Η Nissan, βρίσκεται στον σωστό δρόμο για να ανακάμψει και να αποκαταστήσει την απόδοσή της επιχειρηματικά. Ωστόσο, αυτή μπορεί να είναι μια σταδιακή διαδικασία».

Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας είναι γνωστός για την επαγγελματική ηθική που επιδιώκει να ισχύει σε μια επιχείρηση, καθώς και για τον αυστηρό έλεγχο των οικονομικών. Ορίστηκε στα νέα του καθήκοντα στις αρχές Οκτωβρίου και η αποστολή του θεωρείται σχετικά δύσκολη, καθώς θα πρέπει να επαναφέρει την εταιρεία σε κερδοφορία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα κέρδη της Nissan έχουν μειωθεί σημαντικά, μιας και οι πωλήσεις της έχουν μειωθεί αντίστοιχα, ιδίως στις ΗΠΑ. Για να συμβεί αυτό, ο κ. Uchida δήλωσε ότι θα πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των εργαζομένων της κατά περίπου 12.500 παγκοσμίως αλλά και να αποκατασταθούν οι επιχειρηματικές σχέσεις της εταιρείας με τη Renault, εντός του Renault Alliance, οι οποίες έχουν διαταραχθεί λόγω της υπόθεσης του κ. Ghosn.