Ξανάρχισε η παραγωγή της SEAT στο Martorell


Το εργοστάσιο της SEAT στο Martolell άρχισε και πάλι να λειτουργεί έπειτα από τη διακοπή των εργασιών σε αυτό, εξαιτίας των ταραχών στη Βαρκελώνη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 21/10/2019

Οι πρόσφατες διαδηλώσεις που ξέσπασαν στη Βαρκελώνη εξαιτίας της καταδίκης σε φυλάκιση ηγετών του αυτονομιστικού κινήματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας από την Ισπανία, είχαν ως αποτέλεσμα να σταματήσει η κατασκευή των μοντέλων της εταιρείας στο εργοστάσιο του Martorell.

Όπως έγινε γνωστό, οι εργασίες σε αυτό διακόπηκαν για περίπου 40 ώρες (πέντε βάρδιες), από το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης ως και την Παρασκευή λόγω της αδυναμίας πολλών εργαζομένων να φτάσουν στο εργοστάσιο, εξαιτίας των κλεισμένων δρόμων από τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας. 

Εκπρόσωπος της SEAT ανακοίνωσε ότι στο διάστημα που το εργοστάσιο έμεινε κλειστό δεν κατασκευάστηκαν περίπου 3.500 οχήματα και τόνισε ότι θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να καλυφθεί ο προβλεπόμενος όγκος παραγωγής και όσο το δυνατόν πιο έγκαιρης παράδοσης των αυτοκινήτων στους πελάτες της SEAT.