Ξεκινά σύντομα τη λειτουργία του το εργοστάσιο της Tesla στη Γερμανία


Όπως ανακοινώθηκε, το καινούργιο Gigafactory της Tesla στη Γερμανία, αναμένεται να αρχίσει την παραγωγική διαδικασία του στα μέσα του Μαρτίου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 10/2/2022

Σύμφωνα με όσα γνωστοποιήθηκαν από τον τηλεοπτικό σταθμό RBB Fernsehen (Rundfunk Berlin-Brandenburg), ο οποίος εκπέμπει στο Βερολίνο και στο κρατίδιο του Βρανδεμβούργου, το νέο εργοστάσιο της Tesla θα αρχίσει να κατασκευάζει τα πρώτα οχήματα της εταιρείας επί ευρωπαϊκού εδάφους από τα μέσα του επόμενου μήνα, το νωρίτερο.

Όπως έγινε γνωστό, οι γερμανικές Αρχές αυτή την περίοδο ελέγχουν τα στάνταρ ασφάλειας που πρέπει να τηρούνται, όπως τα προβλέπει η αντίστοιχη νομοθεσία της χώρας. Δημοσιογράφος του τηλεοπτικού καναλιού επικοινώνησε με εκπρόσωπο της Tesla ο οποίος απέφυγε να ορίσει την ακριβή ημερομηνία έναρξης της παραγωγής στο τέταρτο Gigafactory της αμερικανικής εταιρείας. Ωστόσο, δήλωσε ότι «βρισκόμαστε στην τελική φάση να πάρουμε τις απαραίτητες εγκρίσεις».

Ο κ. Elon Musk, ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικούς δικτύωσης, ανακοίνωσε ότι σκοπεύεινα επισκεφτεί το εργοστάσιο στα μέσα Φεβρουαρίου. Προς τα τέλη του 2021 είχε ανακοινώσει ότι θα λάμβανε την άδεια έναρξης λειτουργίας από το γερμανικό κράτος ως τον Δεκέμβριο πέρυσι.

Όμως αυτό δεν έγινε εξαιτίας γραφειοκρατικών εμποδίων αλλά και επειδή εκκρεμεί η δικαστική απόφαση η οποία αφορά στον τρόπο χρήσης του νερού στις εγκαταστάσεις και κατά πόσο τα απόβλητα από την παραγωγική διαδικασία δεν επιβαρύνει το περιβάλλον της περιοχής τού Gruenheide όπου έχει ανεγερθεί το εργοστάσιο. Όπως έχει ανακοινώσει η Tesla, όταν ολοκληρωθούν οι γραμμές παραγωγής σε αυτό, η δυναμικότητά του θα μπορεί να φτάσει τα 500.000 οχήματα ετησίως.