Ο Elon Musk πρόσωπο της χρονιάς για το περιοδικό Time


Για πρώτη φορά μετά το 1955 ένας άνθρωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας μπαίνει στο εξώφυλλο του περιοδικού Time ως πρόσωπο της χρονιάς. Για φέτος δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον... εκκεντρικό ιδιοκτήτη της Tesla.

  • 14/12/2021

O Elon Musk αναδείχτηκε από το περιοδικό Time πρόσωπο της χρονιάς για το 2021 καταλαμβάνοντας το εξώφυλλο του τελευταίου, για την τρέχουσα χρονιά, τεύχους. Ουσιαστικά δεν πρόκειται για κάποιο βραβείο αλλά για την αναγνώριση από την ομάδα του περιοδικού της προσωπικότητας που απασχόλησε περισσότερο την επικαιρότητα και την ίδια στιγμή οι ενέργειες της είχαν μεγάλο αντίκτυπο παγκοσμίως.

Ποια άλλη επιλογή θα μπορούσε, λοιπόν, να είναι καταλληλότερη για την χρονιά που μας πέρασε; Φέτος ο Elon Musk μεγάλωσε ακόμα περισσότερο την Tesla κατακτώντας μεγαλύτερο μερίδιο στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία ενώ τον Σεπτέμβριο, το άλλο επιχειρηματικό του «τέκνο», η Spaxe X, ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη τουριστική αποστολή στο διάστημα μεταφέροντας απλούς πολίτες. Την ίδια στιγμή ο 50χρονος αποτελεί μια... ιδιαίτερη επιχειρηματική παρουσία που έχει δημιουργήσει τον δικό της επικοινωνιακό κώδικα και καταφέρνει με τις τοποθετήσεις της να δημιουργεί επικαιρότητα. Ειδικά στο Twitter οι αναρτήσεις του πολλές φορές ξεπερνούν τα όρια του trolling, όπως για παράδειγμα συνέβη την ημέρα του τελευταίου Grand Prix της χρονιάς στην Formula 1…

Στο άρθρο που συνοδεύει το εξώφυλλο περιγράφεται ως ένας «υβριδικός» συνδυασμός των Thomas Edison, P.T. Barnum, Andrew Carnegie αλλά και του… Doctor Manhattan, του φανταστικού χαρακτήρα της DC από το Watchmen.

Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί πως ο Elon Musk δεν είναι ο πρώτος άνθρωπος από την αυτοκινητοβιομηχανία που μπαίνει στο εξώφυλλο του περιοδικού Time ως πρόσωπο της χρονιάς. Πρώτος ήταν ο Walter Chrysler, ιδρυτής της ομώνυμης αυτοκινητοβιομηχανίας, το 1928 και τον ακολούθησε ο Harlow Curtice, πρόεδρος της General Motors, το 1955.