Ξεκίνησε η παραγωγή του Skoda Kamiq


Στις γραμμές παραγωγής της Skoda βρίσκεται πλέον το πολλά υποσχόμενο Kamiq, γεγονός που το φέρνει ακόμα πιο κοντά στο εμπορικό του λανσάρισμα το προσεχές φθινόπωρο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 15/7/2019

Λίγες εβδομάδες μετά την έναρξη της εμπορικής διάθεσης του Skoda Scala στην ευρωπαϊκή αγορά, η τσεχική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε την έναρξη της παραγωγής ενός ακόμη SUV, το οποίο πρόκειται να συμπληρώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την γκάμα της.

Ο λόγος για το πολλά υποσχόμενο Skoda Kamiq, το οποίο αποκαλύφθηκε τον περασμένο Μάρτιο στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης και αναμένεται να βρεθεί στους ευρωπαϊκούς δρόμους το προσεχές φθινόπωρο.

Το Kamiq κατασκευάζεται στο εργοστάσιο που διατηρεί η Skoda στη Mlada Boleslav της Τσεχίας, δίπλα στα Fabia, Scala, Octavia και Karoq.

H επένδυση που σχετίζεται με την παραγωγή του Kamiq έφτασε τα 100 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η επέκταση που πραγματοποιήθηκε εξασφάλισε μια δυναμικότητα 400 μονάδων/ημέρα.

Με μήκος 4,24 μέτρων, το Kamiq τοποθετείται στην κατηγορία των B-SUV, υιοθετώντας τα μηχανικά μέρη και την τεχνολογία που μπορεί να συναντήσει κανείς σε ανάλογου μεγέθους και προσανατολισμού SUV του VW Group.

Ιδιαίτερη αξία θα έχει η τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσει η Skoda για το Kamiq, με τα πρώτα δείγματα (βλέπε γερμανική αγορά) να είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά μιας και προσδίδουν στο φιλόδοξο SUV τον Τσέχων τη σταθερά υψηλή σχέση αξίας-τιμής.

Δείτε εδώ την τιμή διάθεσης του Skoda Kamiq στη γερμανική αγορά.