Lambroghini Aventador VS Dodge Durango SRT Hellcat: Βρείτε τον νικητή (Video)


Όταν ένα supercar βρίσκεται απέναντι σε ένα πανίσχυρο SUV με 1.120 ίππους το αποτέλεσμα δεν είναι απαραίτητα αυτό που περιμένεις.

  • 17/6/2021

Η Lamborghini Aventador είναι ένα από τα πιο εμβληματικά supercars που κυκλοφόρησαν τα τελευταία 10 χρόνια και όταν παρατάσσεται δίπλα στο Dodge Durango, θα νόμιζε κανείς ότι δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να το νικήσει σε μία κόντρα με μεγάλη διαφορά. Αυτό θα συνέβαινε σίγουρα εάν αυτό ήταν ένα κανονικό Durango.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, αυτό το Durango είναι μια πανίσχυρη εκδοχή του SRT Hellcat που διαθέτει υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα 6,2 λίτρων. Αυτό από μόνο του θα το έκανε άξιο αντίπαλο για την Aventador, αλλά η Hennessey Performance έκανε αυτό το Dodge ακόμη πιο ισχυρό.

Το SUV «φοράει» το πακέτο HPE1000 που προσφέρει 1.012 ίππους στις 6.500 σ.α.λ. και 1.313 Nm ροπής στις 4.200 σ.α.λ. Η αναβάθμιση μεταξύ άλλων περιλαμβάνει υπερσυμπιεστή υψηλής ροής, ενισχυμένο θερμοστάτη, ιμάντα υπερσυμπιεστή βαρέως τύπου, ενισχυμένα μπουζί, μπεκ ψεκασμού υψηλής ροής, σύστημα φιλτραρίσματος υψηλής ροής και σύστημα εξαερισμού στροφαλοθαλάμου, αναβαθμισμένη μονάδας ECU, ενώ έχει δοκιμαστεί εκτενώς και συντονιστεί πάνω στο δυναμόμετρο.

Για να διαπιστώσει το πόσο ισχυρό είναι το SUV αυτό, η ομάδα της Hennessey το έβαλε δίπλα στην Aventador.

Όπως θα δείτε στο αναβαθμισμένο Durango SRT Hellcat εκκινεί με ένα σαφές πλεονέκτημα έναντι της Aventador και συνεχίζει να απομακρύνεται καθώς ο οδηγός του ανεβάζει ταχύτητες. Βεβαίως, ο οδηγός της Aventador δεν χρησιμοποιούσε launch control, επηρεάζοντας έτσι την ικανότητά του να επιταχύνει πιο γρήγορα.

Η Hennessey διαθέτει μόνο 50 κομμάτια του Durango SRT HPE1000 και τα οποία και συνοδεύει με διετή εγγύηση και έως 40.000 χιλιομέτρων.