Land Rover Defender: Ισχυρότερο και με περισσότερη πολυτέλεια (photos)


Με τη «σφραγίδα» της Land Rover, η Defender έκανε φρεσκάρισμα στην γκάμα της, προσφέροντας ισχυρότερους κινητήρες και νέα έκδοση Sedona.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: LAND ROVER
  • 8/5/2024

Η Defender, που εδώ και αρκετό καιρό είναι ανεξάρτητη μάρκα τής JLR υπό την «αιγίδα» της Land Rover, προχώρησε σε ανανέωση ολόκληρης της γκάμας της, προσθέτοντας στις προσφερόμενες επιλογές πολυτελείς, επταθέσιες εκδόσεις, έναν ισχυρότερο κινητήρα diesel και μια νέα έκδοση PHEV, που χρησιμοποιεί έναν τετρακύλινδρο κινητήρα.

Παρόλο που δεν πρόκειται για ολοκληρωτικό facelift αλλά για ένα φρεσκάρισμα μικρότερης έκτασης, οι αλλαγές που έχουν γίνει είναι αρκετά σημαντικές, ιδιαίτερα στα μηχανικά μέρη του μοντέλου. Ο κινητήρας diesel D300 έχει αντικατασταθεί από τον πιο ισχυρό, D350, που βρίσκει κανείς στο Range Rover, με την ισχύ να αυξάνεται κατά 50 PS, αγγίζοντας τα 350 PS και τη ροπή, αντίστοιχα κατά 50 Nm, φτάνοντας στα 700 Nm.

Εκτός αυτού, τη θέση του straight six κινητήρα P400 έχει πάρει ο supercharged V8 5,0 L της αυτοκινητοβιομηχανίας, ο οποίος αποδίδει 425 PS. Στην PHEV εκδοχή του Defender, χρησιμοποιείται πλέον ένας τετρακύλινδρος κινητήρας 2,0 L, με τις παραπάνω αλλαγές να γίνονται προκειμένου το μοντέλο να «ακολουθεί» τους κανονισμούς ρύπων Euro 6e.

Στο εσωτερικό και πιο συγκεκριμένα στην επταθέσια έκδοση Defender 130 με τις τρεις σειρές καθισμάτων έχουν προστεθεί καθίσματα Captain. Η μεσαία σειρά έχει αφαιρεθεί και στη θέση της έχουν τοποθετηθεί δύο ξεχωριστές θέσεις με κενό ανάμεσα, ώστε να υπάρχει πρόσβαση στην πίσω σειρά. Σύμφωνα με τη Land Rover, αυτή η προσθήκη προσφέρει «την άνεση των μπροστινών καθισμάτων» στους επιβάτες που κάθονται στη μεσαία σειρά. Τα Captain καθίσματα είναι διαθέσιμα αποκλειστικά στα Defender X και V8.

Γενικότερα, η απλουστευμένη γκάμα αποτελείται από τις εκδόσεις S, X-Dynamic SE, X-Dynamic HSE, X και V8, στις οποίες είναι διαθέσιμα τα αμαξώματα 90, 110 και 130. Η Land Rover λάνσαρε επίσης μια νέα, περιορισμένης διαθεσιμότητας έκδοση για το 110, ονόματι «Sedona», εμπνευσμένη από την ομώνυμη πόλη της Arizona. Ο κόκκινος χρωματισμός του αμαξώματος είναι διαθέσιμος αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη έκδοση και συνοδεύεται από μαύρες λεπτομέρειες στο εξωτερικό και την καμπίνα.

Στο Ην. Βασίλειο, η τιμή του ανανεωμένου 4x4 ξεκινά από τις 53.310 λίρες Αγγλίας (61.927 ευρώ) για το Defender S 90, ενώ για το Defender 130, το κόστος ξεκινά από τις 81.585 λίρες, δηλαδή περίπου 94.773 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όλες οι πληροφορίες για το πιο «καυτό» Defender - Η ισχύς που θα έχει (photos)

Το Land Rover Defender αποχωρίζεται -με το αζημίωτο- την οροφή του (photos)

To προσιτό «baby» Defender έρχεται για να πρωταγωνιστήσει στα compact SUV