Λιμανάκια Βουλιαγμένης: Νέα άσφαλτος, μεγαλύτερη ασφάλεια (video)


Τοποθετήθηκε νέος αντιολισθητικός ασφαλτοτάπητας υψηλής πρόσφυσης και αθόρυβης κύλισης, αλλά και νέα φώτα LED.

  • 16/8/2022

Πιο ασφαλής για τους οδηγούς θα είναι πλέον ο δρόμος της παραλιακής λεωφόρου στα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης, μετά την ολοκλήρωση των έργων που έγιναν.

Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκε νέος αντιολισθητικός ασφαλτοτάπητας υψηλής πρόσφυσης και αθόρυβης κύλισης, γεγονός που αφενός αυξάνει την ασφάλεια αλλά και την άνεση στις μετακινήσεις.

Συνολικά έγιναν παρεμβάσεις σε όλο το μήκος του Παραλιακού μετώπου, από το ύψος του Φαλήρου μέχρι και τη Βάρκιζα, αλλά και βελτιώσεις στις σήραγγες Καραμανλή και τη Λεωφόρο Σουνίου.

Οι εργασίες στο συγκεκριμένο τμήμα εντάσσονται στο πλαίσιο έργων της Περιφέρειας Αττικής συνολικού προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ. Το νέο «πρόσωπο» στα Λιμανάκια φαίνεται και από video, τραβηγμένο από drone, που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο σύμβουλος Διαχείρισης Κυκλοφορίας και Οδικής Ασφάλειας, Κίμωνας Λογοθέτης, (Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας).

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε αναβάθμιση των φωτιστικών σωμάτων με λαμπτήρες νέας τεχνολογίας LED, προϋπολογισμού 37 εκατ. ευρώ, οι οποίοι βελτιώνουν την οδήγηση κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ είναι και λιγότερο ενεργοβόροι.

Ειδικό συνεργείο περισυλλογής επικίνδυνων υλικών

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τρίτη (16/8) έγινε γνωστό ότι η Περιφέρεια Αττικής προχωρά στη σύσταση ειδικού συνεργείου για την περισυλλογή και την διαχείριση επικίνδυνων υλικών που διαρρέονται στο οδόστρωμα, από βλάβες οχημάτων ή τροχαία ατυχήματα.

Το ειδικό συνεργείο με τον κατάλληλο εξοπλισμό θα επεμβαίνει άμεσα, όπου σημειώνονται τέτοιου είδους περιστατικά με διαρροές (πχ. ανατροπή βυτιοφόρου, θραύση δεξαμενής καυσίμου κλπ) και στη συνέχεια θα προχωρά σε περιβαλλοντική διαχείριση και επεξεργασία των υλικών αυτών.

Δείτε το βίντεο από τη νέα... πραγματικότητα στα Λιμανάκια: