Toyota Yaris Cross: Υβριδικό και τετρακίνητο φέρνει την επανάσταση (Video)


Η Toyota ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της αποκαλύπτοντας με κάθε επισημότητα το νέο Yaris Cross. Μείνετε συντονισμένοι για να μάθετε όλες τις λεπτομέρειες του πολλά υποσχόμενου μικρού SUV της ιαπωνικής φίρμας.

  • 23/4/2020

Πριν από 25 χρόνια η Toyota παρουσίαζε την πρώτη γενιά του RAV4 ιδρύοντας με αυτόν τον τρόπο την κατηγορία των σύγχρονων SUV, σήμερα επιστρέφει  για να αλλάξει εκ νέου τον χάρτη ενός ιδιαίτερα δημοφιλούς segment αποκαλύπτοντας  το πρώτο SUV πόλης της σύγχρονης ιστορίας της που δεν είναι άλλο από το Toyota Yaris Cross.

To Toyota Yaris Cross βασίζεται στην νέα γενιά του ιαπωνικού supermini, διαθέτοντας παρόλα αυτά έναν δυναμικότερο σχεδιασμό, αυξημένες διαστάσεις και μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος.

Ειδικότερα, το μήκος του αμαξώματος είναι μεγαλύτερο κατά 24 εκατοστά σε σχέση με τη συμβατική έκδοση του νέου Yaris φτάνοντας τα 4,18 μέτρα, το πλάτος έχει κερδίσει 20 χιλιοστά και το ύψος 90 χιλιοστά. Τριάντα χιλιοστά μεγαλύτερη είναι η απόσταση από το έδαφος, την οποία θα κληθεί να αξιοποιήσει το έξυπνο σύστημα τετρακίνησης με το οποίο εφοδιάζονται οι υβριδικές εκδόσεις του αυτοκινήτου.

Οι τελευταίες εφοδιάζονται με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,5 λίτρου ο οποίος ωστόσο συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδοντας συνδυαστικά 116 ίππους. Η δικίνητη υβριδική έκδοση του Toyota Yaris Cross εκλύει μόλις 90 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο ενώ η τετρακίνητη λιγότερα από 100 γραμμάρια C02/χλμ. 

Στην τετρακίνητη έκδοση του υβριδικού Toyota Yaris Cross το ηλεκτρικό μοτέρ είναι εκείνο που θα κινεί τους πίσω τροχούς κατά την εκκίνηση του αυτοκινήτου, την επιτάχυνση ή όταν αυτό κριθεί απαραίτητο, όπως στην περίπτωση της απώλειας πρόσφυσης.

Η διαδικασία «εμπλοκής» του πίσω άξονα στην κίνηση του αυτοκινήτου πραγματοποιείται αυτόματα και με τον πλέον αποδοτικό τρόπο καθώς δεν συμμετέχουν σε αυτή μηχανικά μέρη, όπως ένα κεντρικός άξονας μετάδοσης.

Ένα ακόμα συγκριτικό πλεονέκτημα του Toyota Yaris Cross σε σχέση με τις προτάσεις του ανταγωνισμού είναι και η εντυπωσιακή ακαμψία που του προσφέρει η πλατφόρμα GA-B στην οποία βασίζεται, η οποία εξασφαλίζει πρόσβαση σε όλες τις προηγμένες εφαρμογές ενεργητικής ασφάλειας που συστήνουν το περίφημο Toyota Sense.

Η παραγωγή του Toyota Yaris Cross θα πραγματοποιηθεί στη  Γαλλία με τους Ιάπωνες να θέτουν  υψηλούς στόχους οι οποίοι μεταφράζονται σε ετήσιες πωλήσεις 150.000 μονάδων.

Εξωτερικές διαστάσεις:

Μήκος: 4.180 mm

Πλάτος: 1.765 mm

Ύψος: 1.560 mm

Μεταξόνιο: 2.560 mm

Διαβάστε επίσης:

Το νέο Toyota Yaris Cross απέναντι στον ανταγωνισμό