Lucid Air Tri-Motor: Το γρηγορότερο αυτοκίνητο στον κόσμο!


Ό,τι και να λέει ο Elon Musk για την επιτάχυνση των αυτοκινήτων του, είναι λίγο. Πλέον υπάρχει νέος βασιλιάς στο θρόνο των ηλεκτρικών οχημάτων!

  • Μιχαλης Κατωποδης
  • 25/9/2020

Την προσπάθεια κατάρριψης του ρεκόρ στο «quarter-mile», το ένα τέταρτο του μιλίου που μετράνε στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, την περιμέναμε εδώ και μέρες. Αυτό που δεν ξέραμε είναι πόσο κάτω θα έριχνε αυτό το χρόνο το νέο Tri-Motor, η ισχυρότερη έκδοση του Lucid Air. Και το αποτέλεσμα είναι συγκλονιστικό.

Εφοδιασμένο με τρείς κινητήρες, που δίνουν κίνηση και στους δύο άξονες, το Lucid Air Tri-Motor αποδίδει συνολικά 1.300 ίππους. Με δεδομένη μάλιστα την εμπλοκή της εταιρίας στη Formula E (όπου είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής συσσωρευτών και ηλεκτρικών συστημάτων) καταλήγουμε εύκολα πως το συγκεκριμένο όχημα παίζει να διαθέτει το ισχυρότερο και πιο αποδοτικό σύστημα που υπάρχει σήμερα σε ηλεκτρικό όχημα.

Από τη στιγμή που άναψε το πράσινο φως, μέχρι τη γραμμή του τερματισμού, 402 μέτρα πιο κάτω, το Tri-Motor χρειάστηκε μόλις 9,245 δευτερόλεπτα, από στάση! Όσο για την ταχύτητα εξόδου, μετρήθηκε στα 253 km/h. Και επίσημα το συγκεκριμένο όχημα είναι το γρηγορότερο σε επιτάχυνση αυτοκίνητο παραγωγής που κυκλοφορεί στον πλανήτη. Και για να υπάρξει μία βαθύτερη κατανόηση των αριθμών για τους οποίους μιλάμε, αναφέρουμε ενδεικτικά ότι η Bugatti Veyron Super Sport απαιτεί για την ίδια δοκιμασία 9,9 sec, με ταχύτητα εξόδου 239 km/h. Το ρεκόρ για συμβατικό/ υβριδικό αυτοκίνητο διατηρεί η Porsche 918 Spyder, με 9,81 sec και 238,6 km/h.

Το επόμενο που έχει νόημα να περιμένουμε είναι η αντίδραση του Elon Musk, καθώς έχτισε σε μεγάλο βαθμό όλον αυτό το ντόρο της Tesla γύρω από την επιτάχυνση που προσφέρουν τα αυτοκίνητά του. Ε, αυτά λοιπόν παύουν να είναι τα γρηγορότερα. Και κάτι μας λέει ότι και το άρτι αφιχθέν Model S Plaid των 1.100 ίππων είναι πολύ λίγο απέναντι στο Lucid Air Tri-Motor.