Manhart CRE 700: Μια ωδή στον V8 της Mercedes-AMG C63 S E Performance (photos)


Η Manhart αυξάνει την ισχύ του τετρακύλινδρου κινητήρα της Mercedes-AMG C63, προσφέροντάς της λίγη από την αίγλη που έχασε με την αποχώρηση του V8 από την γκάμα της.

  • ΦΩΤΟ: MANHART
  • 24/3/2024

Η Manhart είναι ένας από τους Γερμανούς βελτιωτές που φημίζονται για την αγάπη τους για μερικά από τα πιο ισχυρά μοντέλα που παράγουν οι κατασκευαστές της χώρας τους. Ένα τέτοιο είναι η Mercedes-AMG C63 S E Performance, με την οποία καταπιάστηκαν πρόσφατα.

Πρόκειται για τη Manhart CRE 700, η οποία αποτελεί την «ωδή» του V8 της AMG C63, που αφαιρέθηκε από την γκάμα του μοντέλου, όταν εκείνο ανανεώθηκε το περασμένο έτος. Ο στόχος των Γερμανών ήταν να αυξήσουν την ισχύ του τετρακύλινδρου πλέον κινητήρα, επιστρέφοντας στο όχημα λίγη από την «ψυχή» που έχασε.

Το νέο δημιούργημα της Manhart έχει βασιστεί στη βασική έκδοση της AMG C63 S E Performance, ενώ έχει επιστρατευτεί το σύστημα MHtronik της, αυξάνοντας την ισχύ κατά 45 PS και 100 Nm ροπής, στα 725 PS και 1.120 Nm. Παρόλο που δεν είναι το πιο ισχυρό όχημα που έχει κατασκευάσει ποτέ η Manhart, ξεπερνά την ισχύ της προηγούμενης CR 700, που έκρυβε κάτω από το κάλυμμα τον twin-turbo V8.

Εκτός αυτού, έχουν γίνει επίσης αναβαθμίσεις στην εξάτμιση και τον καταλύτη, προσφέροντας ακόμα πιο εκκωφαντικό ήχο. Κι η ανάρτηση έχει δεχτεί τροποποιήσεις, προκειμένου να μπορεί να διαχειριστεί την επιπλέον ισχύ.

Οπτικά, η Manhart CRE 700 έχει λάβει γραφικά κι αυτοκόλλητα που θυμίζουν κάτι από μηχανοκίνητο αθλητισμό, αλλά και μαύρα σήματα της Mercedes. Οι ζάντες είναι επίσης μαύρες, όμως φέρουν κόκκινες λεπτομέρειες. Το εσωτερικό έχει μείνει άθικτο, με τα κόκκινα στοιχεία να προέρχονται από την C63 S E Performance F1 Edition που έκανε πρεμιέρα το 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Manhart έκανε τα «μαγικά» της και απογείωσε την ισχύ της BMW M2 στους 560 PS (photos)

Η BMW M2 Competition αλλάζει επίπεδο μετά την «περιποίηση» της Manhart (photos)

Η Manhart καταπιάνεται με την BMW X6 M και δημιουργεί μία μοναδική έκδοσή της (photos)