Ζαλίζει το ποσό που «έπιασε» η μία και μοναδική Porsche 911 Classic Club Coupe


Η Porsche 911 Classic Club Coupe βγήκε στο «σφυρί» και έστειλε τις προσφορές στα ύψη, αποτελώντας το πιο ακριβό παράδειγμα 996 που έχει υπάρξει ποτέ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: PORSCHE
  • 15/6/2023

Η Porsche 911 Classic Club Coupe είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά δημιουργήματα που έχουν βγει από το εργοστάσιο της Porsche στην 75χρονη ιστορία της εταιρείας. Πρόκειται για τη μοναδική μονάδα του συγκεκριμένου μοντέλου που κατασκευάστηκε ποτέ, για τα μάτια της οποίας συνεργάστηκαν η Porsche Classic κι η Porsche Club of America.

Λαμβάνοντας τον κινητήρα μιας 996 GT3, είναι με διαφορά το πιο ακριβό παράδειγμα αυτής της γενιάς που έχει δει το φως του ήλιου, αφού έπιασε το εξωφρενικό ποσό των 1,2 εκατ. δολαρίων στη δημοπρασία μέσω της οποίας έγινε διαθέσιμο.

Τα αποκαλυπτήρια έγιναν το 2022, με την 911 Classic Club Coupe να γίνεται ένα από τα 75 αυτοκίνητα που δημοπρατήθηκαν από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, σηματοδοτώντας την 75η επέτειό της. Η δημοπρασία, για την οποία ήταν υπεύθυνος ο οίκος Broad Arrow, ολοκληρώθηκε πριν μερικές μέρες στο Porsche Experience Centre στην Ατλάντα.

Η εν λόγω 911 Classic Club Coupe φέρει, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, την κινητήρια μονάδα μιας 996.2 GT3, δηλαδή της έκδοσης που πωλείται στις ΗΠΑ, η οποία αποδίδει 380 PS. Το όχημα έλαβε επίσης το σύστημα πέδησης και την ανάρτηση της GT3.

Η εμφάνιση του μοντέλου ξεχωρίζει, αφού έχει ντυθεί με μία Paint to Sample βαφή στον χρωματισμό 'Sport grey metallic', ενώ κι οι αγωνιστικές αναφορές δε λείπουν, με δύο λευκές ρίγες να «τρέχουν» κατά μήκος του οχήματος από μπροστά μέχρι πίσω. Ο μπροστινός προφυλακτήρας είναι μοναδικός, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί κι η εμβληματική αεροτομή 'ducktail' στο πίσω μέρος, όπως και πεντάκτινες ζάντες Fuchs.

Στο εσωτερικό, τα καθίσματα και άλλα μέρη της καμπίνας έχουν επενδυθεί με δέρμα σε μαύρο και 'slate grey' χρωματισμό, φέροντας το ιδιαίτερο μοτίβο 'Pepita'.