McLaren: Η 750S είναι η αρχή του τέλος για τους V8


Η ΜcLaren βλέπει το μέλλον των κινητήρων V8 δυσοίωνο στον χώρο των supercars, μιας και το λεγόμενο 'downsizing' αγγίζει και αυτήν την κατηγορία οχημάτων.

  • ΦΩΤΟ: McLaren Press
  • 18/11/2023

Όσο κι αν πρόκειται για οχήματα σημαντικά μικρότερης παραγωγής σε επίπεδο όγκου, τα supercars και τα hypercars οφείλουν να συμμορφώνονται κι αυτά στους κανόνες σχετικά με τις εκπομπές ρύπων και φυσικά να κινούνται στη νόρμα της αυτοκίνησης συνολικά.

Για του λόγου το αληθές, εταιρείες όπως η Ferrari και η McLaren ασπάζονται τον υβριδισμό στα μοντέλα τους, με τη βρετανική μάρκα να εξηγεί κιόλας ότι οι κινητήρες V8 είναι -ήδη- στα «τελευταία» τους.

Ο τεχνικός επικεφαλής της McLaren Automotive, Charles Sanderson, αποκάλυψε πως η 750S ίσως να είναι και το τελευταίο μοντέλο παραγωγής της μάρκας με κινητήρα V8, χωρίς να υπάρχει και το υβριδικό στοιχείο, καθώς ένας V8 θα έβγαζε νόημα μόνο μαζί με ηλεκτροκινητήρα.

«Δεν θα το πω ποτέ επίσημα, αλλά πιστεύω πως [η 750 S] θα είναι το τελευταίο μοντέλο με V8 χωρίς να έχει και ηλεκτρικό μοτέρ. Θα θέλαμε να το συνεχίσουμε, αλλά υπάρχει κάτι που κρατά ακόμα το κοινό κοντά στις ΜΕΚ και υπάρχει ακόμα χώρος στην αγορά για αυτές.»

Αυτό σημαίνει πως οι Βρετανοί θα πάνε στην οδό των V6 για να κρατήσει μοντέλα στην γκάμα της χωρίς υβριδικά κινητήρια σύνολα, αν και, σύμφωνα με τον Sanderson, ακόμα εξετάζουν πώς να εντάξουν τον υβριδισμό περαιτέρω στα προϊόντα τους.

Αυτή τη στιγμή, η Artura είναι το plug-in υβριδικό της μάρκας.

Πηγή: Carsales

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

H McLaren Artura είναι ένα supercar που μπαίνει και στην πρίζα

Η McLaren 750S στα χρώματα τριών εμβληματικών της εταιρείας για το 'Triple Crown' (photos)