Με... 267.000 ευρώ αυτό το Lada Niva του 1980 μπορεί να γίνει δικό σας (photos)


Κι όμως, τόσα χρήματα ζητάει ο ιδιοκτήτης του «θρυλικού» 3θυρου SUV πρώτης γενιάς, που έχει στο οδόμετρό του μόλις 220 km!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: AUTO.RU
  • 28/5/2023

Πολλές φορές, οι διάσημοι οίκοι δημοπρασιών προσφέρουν τη δυνατότητα απόκτησης συλλεκτικών οχημάτων σε εξαιρετικά υψηλή τιμή, την οποία δικαιολογούν με διάφορους τρόπους. Είτε λόγω της σπανιότητας του μοντέλου είτε λόγω της ταυτότητας του προηγούμενου ιδιοκτήτη του.

Στην περίπτωση όμως ενός Lada Niva του 1980, ο (αγνώστου ταυτότητας) ιδιοκτήτης του, θέτει ως τιμή πώλησης… 267.694 ευρώ για το 3θυρο SUV πρώτης γενιάς, το οποίο έχει στο οδόμετρό του μόλις 220 km. Η εντυπωσιακή, αν μη τι άλλο, τιμή εξηγείται από τον ίδιο λόγω των αποκλειστικών χαρακτηριστικών του αυτοκινήτου: Ελάχιστα χιλιόμετρα - ουσιαστικά ολοκαίνουριο - και ιστορική έκδοση, που θα «συμμετέχει» στα 50 χρόνια λειτουργίας του εργοστασίου της ρωσικής αυτοκινητοβιομηχανίας Avtovaz.

Η αγγελία πώλησής του δημοσιεύεται αποκλειστικά στον ιστότοπο auto.ru, κάτι που επισημαίνεται με… υπερηφάνεια από τους ιθύνοντές του. Πρόκειται για το τετρακίνητο «θρυλικό» όχημα πρώτης γενιάς (1977-1994), που διατηρείται σε άψογη κατάσταση, όπως φαίνεται από μια σειρά φωτογραφιών που συνοδεύουν την αγγελία.

Στο εσωτερικό υπάρχουν ακόμα και τα προστατευτικά πλαστικά, ενώ το κόκκινο χρώμα του εξακολουθεί να λάμπει, την ώρα που το κάτω μέρος του δεν δείχνει να έχει το παραμικρό ίχνος σκουριάς.

Κάτω από το καπό του βρίσκεται ο βενζινοκινητήρας 1,6 L, που αποδίδει 75 PS και 116 Nm, ενώ η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 4 σχέσεων.

Αρκούν όλα αυτά για την τιμή του; Είναι τόσο συλλεκτικό, τη στιγμή που είναι περίπου 28 φορές ακριβότερο από τη «σύγχρονη» εκδοχή του (Lada Niva Legend) η οποία είναι διαθέσιμη στη ρωσική αγορά σε δύο εκδόσεις; Και όλα αυτά την ώρα που η Autovaz προτίθεται να το «ανανεώσει» το 2024. Η τύχη της αγγελίας θα μας δώσει τις απαντήσεις.

Πηγή: www.auto.ru