Με plug-in υβριδική έκδοση η ανανεωμένη Mercedes E-Class (video)


H επικαιροποίηση των προδιαγραφών της Mercedes-Benz E-Class φέρνει μαζί την ένα plug-in υβριδικό σύνολο το οποίο και τοποθετεί τη γερμανική μπερλίνα στον προθάλαμο της ηλεκτροκίνησης.

  • 3/3/2020

Στην ανανέωση των σχεδιαστικών και τεχνικών προδιαγραφών της E-Class προχώρησε η Mercedes-Benz με σκοπό να διατηρήσει την καταξιωμένη μπερλίνα στην πρώτη γραμμή της κατηγορίας της.

Οι ουσιαστικότερες παρεμβάσεις σε ό,τι αφορά στον σχεδιασμό του αμαξώματος εντοπίζονται στο μπροστινό τμήμα, όπου τα νέα φωτιστικά σώματα σε συνδυασμό με τις ανασχεδιασμένες επιφάνειες του προφυλακτήρα χαρίζουν ένα δυναμικότερο παρουσιαστικό.

Αντιστοίχως, στο πίσω τμήμα του αμαξώματος τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο έχουν τα φωτιστικά σώματα, τα οποία χάρη στο μικρότερο πλάτος τους ενισχύουν τoν εκλεπτυσμένο χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Στο εσωτερικό τη διαφορά κάνει το νέο τριάκτινο τιμόνι στο οποίο μπορεί να συναντήσει κανείς όλων των τύπων τους διακόπτες καθώς και χειριστήρια αφής.

Δύο οθόνες μεγέθους 12,3 ιντσών διαμορφώνουν ένα πλήρως ψηφιοποιημένο περιβάλλον την ίδια στιγμή που το νέο touchpad στην κεντρική κονσόλα υπόσχεται τον ευκολότερο χειρισμό των συστημάτων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Κάτω από τις μεταλλικές επιφάνειες της ανανεωμένης Mercedes-Benz E-Class συναντάμε πλέον ένα plug-in υβριδικό σύνολο το οποίο έχει αφετηρία έναν δίλιτρο κινητήρα βενζίνης και ένα ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδοντας συνδυαστικά 315 ίππους και τα 700 Nm ροπής.

Με 435 ίππους και 520 Nm ροπής προσφέρεται η νέα Mercedes-AMG E 53, ο εξακύλινδρος κινητήρας βενζίνης της οποίας διαθέτει έναν συμβατικό υπερσυμπιεστή καυσαερίων και έναν ηλεκτρικό διασφαλίζοντας την απαιτούμενη γραμμικότητα σε όλο το εύρος της λειτουργίας του.

Όπως και στα υπόλοιπα κινητήρα σύνολα της ανανεωμένη Mercedes-Benz E-Class, έτσι και στην E 55 των 435 ίππων ο κινητήρας εσωτερικής καύσης υποστηρίζεται από τον εναλλάκτη ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση μπορεί να προσφέρει στιγμιαία επιπλέον 16 kW και 250 Nm ροπής.  

Σύμφωνα με τη Mercedes-Benz, η νέα E 55 επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.