Με πτώχευση απειλείται η SsangYong


Σε καθεστώς πτώχευσης πρόκειται να περάσει η SsangYong η οποία αδυνατεί να καλύψει τις δανειακές της υποχρεώσεις.

  • 22/12/2020

Η αδυναμία κάλυψης των δανειακών υποχρεώσεών της οδήγησε στη SsangYoung στην απόφαση να καταθέσει αίτηση πτώχευσης.

Οι ληξιπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις της κορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας φτάνουν τα 60 δισεκατομμύρια won, περίπου 45 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία βρίσκονται στα χέρια ξένων ιδρυμάτων, όπως η Bank of America, η BNB Baribas και η JBMorgan Chase & So.

Αυτό ίσως εξηγεί και το γεγονός ότι οι Κορεάτες απέτυχαν να έρθουν σε συμφωνία με τους δανειστές τους ώστε να παραταθούν οι προθεσμίες πληρωμής της δόσης των 45 εκατομμυρίων ευρώ, χρήματα τα οποία θα έπρεπε να έχουν καταβληθεί στις 14 Δεκεμβρίου.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, η SsangYoung βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Mahindra η οποία κατέχει το 74,65% των μετοχών της κορεατικής φίρμας. Μάλιστα η Mahindra είχε αποκαλύψει το καλοκαίρι ότι αναζητά αγοραστή για την SsangYoung, συνεπώς μοιάζει εξαιρετικά απίθανο να καλύψει εκείνη τη δανειακή τρύπα της κορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Οι πωλήσεις της SsangYong την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου έχουν φτάσει μόλις τις 98.825 μονάδες, καταγράφοντας πτώση της τάξης του 20% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της περασμένης χρονιάς.

Από την πλευρά του, το Υπουργείο Εμπορίου της Ν. Κορέας δήλωσε ότι παρά το αίτημα πτώχευσης που κατέθεσε η SsangYong, οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της κορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας συνεχίζονται, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο μίας συμφωνίας που θα την κρατήσει ζωντανή.

Διαβάστε ακόμα:

Επίσημο: Η smart περνά στην παραγωγή ένα ηλεκτρικό SUV

Ανακάμπτει ο Zanardi μετά από πέντε επεμβάσεις στον εγκέφαλo