Με Subaru WRX STI και... τόνους καμένου ελαστικού το νέο Gymkana (Video)


O Travis Pastrana θα είναι ο πρωταγωνιστής στο επόμενο επεισόδιο του «Gymkana», αντικαθιστώντας τον Ken Block και οδηγώντας ένα ειδικά μετασκευασμένο για την περίσταση Subaru WRX STI.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 13/10/2020

Κάθε καινούργιο βίντεο της σειράς «Gymkana» αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους φίλους των αγώνων –αλλά και του αυτοκινήτου, γενικότερα. Η σειρά των εντυπωσιακών ιστοριών που ξεκίνησε ο Ken Block μάς αφήνει «με ανοιχτό το στόμα» πολλές φορές, λόγω του σεναρίου και των παράτολμων σκηνών. Όπως έγινε γνωστό, αυτή τη φορά ο Travis Pastrana θα αναλάβει να εντυπωσιάσει με τις οδηγικές ικανότητές του, πίσω από το τιμόνι ενός Subaru WRX STI.

Ο Pastrana είναι γνωστός τόσο στο motocross και supercross, στα οποία διακρίθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο, όσο και στους αγώνες ράλι με την ομάδα της Subaru και στον θεσμό του NASCAR (με τις ομάδες της Toyota και της Ford). Η συμμετοχή του στο επόμενο «Gymkana», το ενδέκατο κατά σειρά, θα γίνει με ένα ειδικά μετασκευασμένο WRX STI, το οποίο εξελίχθηκε σε συνεργασία με τη Vermont SportsCar, επίσημο συνεργάτη της Subaru Αμερικής.

Προς το παρόν δε έχουν γίνει γνωστές τεχνικές πληροφορίες για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Ωστόσο, επιβεβαιώθηκε ότι ο boxer κινητήρας του έχει εξελιχθεί για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του σεναρίου, οι εξατμίσεις του βγαίνουν από το καπό, ενώ η ανάρτηση του οχήματος διαθέτει μεγαλύτερη διαδρομή από ό,τι κανονικά.

Επίσης, το αμάξωμά του είναι από ανθρακονήματα και διαθέτει μεγάλες αεροτομές περιμετρικά. Ο Pastrana είχε την ευκαιρία να οδηγήσει για πρώτη φορά το αυτοκίνητο και να διαπιστώσει τις δυνατότητές του αλλά και να δοκιμάσει ελαστικά για να βρει ποια ταιριάζουν καλύτερα. Σύμφωνα με την εταιρεία παραγωγής, το «Gymkana 11» θα παρουσιαστεί λίγο πριν το τέλος της εφετινής χρονιάς.