Τελικές δοκιμές για το νέο Subaru WRX


Η Subaru ολοκληρώνει τις δοκιμές εξέλιξης του καινούργιου WRX το οποίο θα παρουσιαστεί εντός του 2021 και θα αποδίδει περισσότερους από 260 ίππους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: CAR AND DRIVER ΗΠΑ.
  • 24/9/2020

Αυτή την περίοδο, οι άνθρωποι της Subaru κάνουν τις τελευταίες δοκιμές στο καινούργιο WRX, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Το αυτοκίνητο-θρύλος στην Ευρώπη και την Ιαπωνία, προετοιμάζεται και για την αμερικανική αγορά και γίνονται οι κατάλληλες προσαρμογές στην ανάρτηση και σε τομείς όπως η ποιότητα κύλισης και το επίπεδο θορύβου. Όπως έχει γίνει γνωστό, το νέο μοντέλο θα διαθέτει τον χωρητικότητας 2,4 λίτρων υπερτροφοδοτούμενο, επίπεδο κινητήρα με κωδική ονομασία «FA24», ο οποίος αποδίδει μέγιστη ισχύ 263 PS και μέγιστη ροπή 365 Nm.

Προς το παρόν, δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για τις αντίστοιχες τιμές που θα αποδίδει όταν θα τοποθετηθεί στο νέο WRX, ωστόσο αναμένεται να είναι μεγαλύτερες, τουλάχιστον αναφορικά με την ισχύ του. Πάντως, θα πρέπει να σημειώσουμε το εξής: κατά τη διάρκεια των δοκιμών εξέλιξης, το πρωτότυπο της Subaru συνοδεύεται συχνά από μία λευκή Ford Mustang με τον 2.3 «EcoBoost» κινητήρα, ο οποίος στην αμερικανική αγορά αποδίδει μεταξύ 314-337 PS, αναλόγως του επιπέδου εξοπλισμού του οχήματος (σημ.: για τη ευρωπαϊκή αγορά, η μέγιστη ισχύς του είναι 290 PS). Σίγουρα, οι άνθρωποι της ιαπωνικής εταιρείας αξιολογούν το νέο μοντέλο τους συγκριτικά σε κάποιους τομείς.

Στις «κατασκοπευτικές» φωτογραφίες του καινούργιου Subaru WRX μπορούμε να διακρίνουμε τους εκτεταμένους προφυλακτήρες και θόλους τροχών, τον διαμορφωμένο αεροδυναμικό διαχύτη στον πίσω προφυλακτήρα και τις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης και –φυσικά– το άνοιγμα για την εισαγωγή αέρα στο καπό. Το νέο μοντέλο θα είναι διαθέσιμο τόσο με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων όσο και με το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο «Lineartronic», δηλαδή το συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης μετάδοσης (CVT). Εννοείται ότι θα διαθέτει το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης Symmetrical All Wheel Drive. Η έκδοση WRX STI αναμένεται να παρουσιαστεί λίγους μήνες μετά την ένταξη του νέου WRX στην αγορά.