Με την Bugatti Chiron Pur Sport στο Hockenheim


Η Bugatti διοργάνωσε μια εκδήλωση στην πίστα του Hockenheim όπου δημοσιογράφοι και προσκεκλημένοι υποψήφιοι πελάτες είχαν την ευκαιρία να βιώσουν τις δυνατότητες της Chiron Pur Sport.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 24/10/2020

Η εξέλιξη της Chiron Pur Sport φτάνει στο τέλος της και απομένει η επίσημη παρουσίαση της ξεχωριστής έκδοσης του μοντέλου της. Καλύτερα, η έναρξη παραδόσεων των 60 αυτοκινήτων (που θα κατασκευαστούν συνολικά) στους ιδιοκτήτες τους. Η Bugatti προσκάλεσε στην πίστα του Hockenheim δημοσιογράφους και πελάτες της για να τους προσφέρει τη δυνατότητα να δουν από κοντά το αυτοκίνητο και να διαπιστώσουν τις δυνατότητές του εντός πίστας αλλά και εκτός αυτής.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο κ. Stephan Winkelmann, Πρόεδρος της εταιρείας. Ο ίδιος δήλωσε σχετικά: «Τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι κάτι περισσότερο από απλοί αριθμοί. Οι πελάτες της Bugatti χρειάζεται να τα βιώσουν για να καταλάβουν την απίστευτη δύναμη της επιτάχυνσης. Γι’ αυτό είμαι πολύ ευχαριστημένος που έχουμε τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε το νέο μας hyper sports car σε πελάτες μας και δημοσιογράφους, εντός και εκτός πίστας. Οι πελάτες πρέπει οπωσδήποτε να έχουν εμπειρία από την απίστευτη ισχύ και τις δυνάμεις που αναπτύσσονται σε μια πίστα. Παρόλα αυτά (η Chiron Pur Sport), δεν είναι σχεδιασμένη μόνο ως ένα γνήσιο αγωνιστικό αυτοκίνητο. Εκτός της καταπληκτικής μέγιστης ισχύος, προσφέρει μεγάλη άνεση, πολυτέλεια και χρηστικότητα στην καθημερινή χρήση».

Ο W16, χωρητικότητας οκτώ λίτρων κινητήρας της Chiron Pur Sport αποδίδει 1.500 PS/ 6.900 rpm, δηλαδή 200 rpm πιο ψηλά απ’ ό,τι στη Chiron. Σύμφωνα με την Bugatti, διαθέτει κιβώτιο με κατά 15% πιο κοντή κλιμάκωση, συγκριτικά, ενώ αλλαγές έχουν γίνει και στην ανάρτησή της. Συγκεκριμένα, εμπρός υπάρχουν κατά 65% πιο σκληρά ελατήρια, πίσω κατά 33% σκληρότερα, ενώ έχουν τοποθετηθεί αμορτισέρ ενεργητικής λειτουργίας και αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης, σε σχέση με αυτά της Chiron. Τέλος, τα ελαστικά είναι ειδικά κατασκευασμένα Michelin Sport Cup 2 R. Η τιμή της Chiron Pur Sport θα ξεκινά από τα 3.200.000 ευρώ, προ φόρων.

Διαβάστε, επίσης: Τα μυστικά οδήγησης μιας Bugatti Chiron σε πέντε απολαυστικά Video.