Μεγάλο μπόνους στους εργαζομένους της Ferrari μετά το κερδοφόρο 2022


Είναι μία καλή περίοδος να είναι κανείς υπάλληλος της Ferrari, καθώς το δυνατό οικονομικά 2022 φέρνει πενταψήφιο μπόνους στους εργαζομένους της.

  • 4/2/2023

Μετά τις επιδόσεις-ρεκόρ που κατέγραψε η Ferrari το 2022, η εταιρεία αποφάσισε να αποδώσει ένα μέρος των κερδών στους 5000 εργαζομένους της με τη μορφή μπόνους.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Benedetto Vigna, κάθε υπάλληλος θα λάβει ποσό που μπορεί να φτάνει ως και τα 13.500 ευρώ, που αποτελεί αύξηση της τάξης του 12,5% σε σχέση με το 2022.

Κατά το 2022, η Ferrari παρέδωσε 13.221 οχήματα, επίδοση αυξημένη κατά 18,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. 

Και το 2023 προμηνύεται να είναι αντίστοιχα δυνατό, καθώς στο δεύτερο τρίμηνο του έτους θα αρχίσουν οι παραδόσεις της νεότευκτης Purosangue, με τον Vigna να τονίζει πως η ζήτηση για το SUV «είναι εξαιρετικά υψηλή, πιο μεγάλη από ό,τι περιμέναμε».

Αυτό που πρόκειται να γίνει φέτος είναι να αυξηθεί η τιμή πώλησης του εκάστοτε μοντέλου της Ferrari, αφού θα προσπαθήσει έτσι να ισοσταθμίσει τα αυξημένα έξοδα παραγωγής λόγω του πληθωρισμού.

Όσο για τα προϊόντα που θα φέρει φέτος στην αγορά η εταιρεία του Μαρανέλο, φαίνεται πως θα κάνει το ντεμπούτο του ένα κάμπριο που θα βασίζεται στη Roma, ενώ θα έρθει και ένα supercar με V12 κινητήρα στον εμπρός άξονα που θα αντικαταστήσει την 812.

Τονίστηκε, τέλος, η πρόθεση της Ferrari να εισάγει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό όχημα το 2025, καθώς και τον διάδοχο της LaFerrari μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.