Μείωση προσωπικού στην Daimler


Σύμφωνα με δημοσίευμα στον γερμανικό τύπο, η Daimler AG προγραμματίζει να περικόψει 15.000 θέσεις εργασίας για να μειώσει το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα της εταιρείας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 10/2/2020

Όπως έγινε γνωστό, τα ανώτατα στελέχη της Daimler AG ψάχνουν να βρουν τρόπους για να περιορίσουν την οικονομική ζημιά και τη μείωση των κερδών που αντιμετωπίζει η εταιρεία. Βάσει δημοσιεύματος γερμανικής εφημερίδας, ο κ. Ola Källenius, Διευθύνων Σύμβουλος της Daimler AG, πρόκειται να παρουσιάσει στην ετήσια ομιλία προς τους μετόχους το επιχειρηματικό σχέδιο για το πώς να επανέλθει η κερδοφορία και πώς να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά της. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει ο δημοσιογράφος της εφημερίδας, ο κ. Källenius πρόκειται να προτείνει την περικοπή 15.000 θέσεων εργασίας, μέσω προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου και πρόωρης συνταξιοδότησης. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία πρόκειται να εξοικονομήσει 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ. Επίσης, στο σχέδιο προβλέπεται να εγκαταλειφθούν και κάποια από τα προγράμματα εξέλιξης κάποιων νέων μοντέλων, όπως και η ανανέωση κάποιων από τα υπάρχοντα.

Για παράδειγμα, ο κ. Källenius έχει απορρίψει τις εκδόσεις Coupé και Cabriolet της επόμενης «γενιάς» Mercedes-Benz S-Class, ενώ ήδη αποφασιστεί να διακοπεί η παραγωγή της X-Class. Επίσης, έχει προτείνει να σταματήσουν να κατασκευάζονται η Mercedes-Benz CLS-Class και η Mercedes-AMG GT Coupé και τη θέση τους να πάρει ένα καινούργιο ηλεκτροκίνητο coupé μοντέλο, όπως και η δημιουργία καινούργιων εκδόσεων με υβριδικής διάταξης κινητήρα.