O Kallenius ενθαρρύνει μια πιο οικολογική προσέγγιση στην Daimler


Ο Ola Kallenius, ο νέος πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου της Daimler AG και επικεφαλής της Mercedes-Benz, δήλωσε ότι θα επιμείνει στη δημιουργία μιας νέας, οικολογικότερης εικόνας της εταιρείας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 27/5/2019

Ο κ. Ola Kallenius διαδέχτηκε τον κ. Dieter Zetsche ως επικεφαλής της Dailmer AG, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του στις 22 Μαΐου. Ο πενηντάχρονος κ. Kallenius είναι Σουηδός στην καταγωγή και αυτό φαίνεται να αντικατοπτρίζεται και στη νοοτροπία του περί προστασίας του περιβάλλοντος, κάτι για το οποίο οι σκανδιναβοί δείχνουν ιδιαίτερη ευαισθησία.

Από τη πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του, ο κ. Kallenius έδειξε την επιχειρηματική στρατηγική που επιθυμεί να ακολουθήσει εφεξής η γερμανική εταιρεία, αναφορικά με την τεχνολογία περιορισμού των ρύπων και του διοξειδίου του άνθρακα που θα εφαρμόζεται στα νέα μοντέλα της. Με μήνυμά του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, κάλεσε τους εργαζόμενους στην εταιρεία να στηρίξουν το στρατηγικό πρόγραμμα που ονόμασε «Ambition 2039». 

Βάσει αυτού, προβλέπεται η φιλοδοξία να μειωθεί στο ελάχιστο η εκπομπή ρύπων και διοξειδίου του άνθρακα στα μοντέλα μαζικής παραγωγής της εταιρείας εντός της επόμενης εικοσαετίας. Ο κ. Kallenius τόνισε σχετικά: «Με αυτό το πρόγραμμα θέλουμε να κάνουμε την εταιρεία περισσότερο βιώσιμη και ταυτόχρονα να εξασφαλίσουμε ότι θα παραμείνει κερδοφόρα. Πρέπει να αλλάξουμε, αυτό δεν θα είναι εύκολο», κατέληξε. Ο κ. Kallenius, στο μήνυμά του αναφέρθηκε στα επιβατικά οχήματα και δεν έκανε λόγο για τα βαν μοντέλα και τα φορτηγά της Mercedes-Benz.