Mercedes-AMG A 35 Sedan: Η άλλη όψη των υψηλών επιδόσεων


Το πρόσφατο παράδειγμα της πεντάθυρης Mercedes-Benz A-Class ακολουθεί η τετράθυρη έκδοχη του δημοφιλούς μικρομεσαίου, αποκτώντας τα διακριτικά της AMG και τον δίλιτρο, υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 306 ίππων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 27/3/2019

Ένα ακόμα υψηλών επιδόσεων sedan έρχεται να προσθέσει στην γκάμα της η Mercedes-Benz. Μόνο που αυτήν τη φορά δεν πρόκειται για τις γνώριμες από το πρόσφατο παρελθόν C 63 ή Ε 63 AMG, αλλά για τη μικρότερη σε διαστάσεις και πιο προσιτή Α-Class Sedan.

Η τελευταία ακολουθεί το πρόσφατο παράδειγμα του hatchback αμαξώματος, φιλοξενώντας στις μεταλλικές επιφάνειές της τα διακριτικά της AMG και κάτω από το καπό της τον δίλτρο, υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης απόδοσης 306 ίππων.

Αντιστοίχως, τα 400 Nm της μέγιστης ροπής καταλήγουν στην άσφαλτο μέσω του επτατάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη αλλά και του ηλεκτρονικά ελεγχόμενου συστήματος τετρακίνησης (4MATIC).

Χάρη στις παραπάνω προδιαγραφές, η Mercedes-AMG A 35 Sedan επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε μόλις 4,8 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

Τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου συμπληρώνουν το αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης, η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση και τα προσανατολισμένα στον χαρακτήρα της εν λόγω έκδοσης προγράμματα οδήγησης του AMG DYNAMIC SELECT.

Στα δυνατά σημεία της Mercedes-AMG A 35 Sedan προσθέστε το διαμέρισμα αποσκευών των 420 λίτρων, καθώς και τους διαθέσιμους χώρους για τους πίσω επιβάτες, οι οποίοι σύμφωνα με την ίδια τη γερμανική φίρμα κινούνται πάνω από τον μέσο όρο της κατηγορίας της.