Mercedes-AMG GT: Πως επιτυγχάνονται τα ρεκόρ! (βίντεο)


Με ένα χορταστικό, Behind the Scenes, βίντεο, η Mercedes-AMG μας ξεναγεί στις εγκαταστάσεις της και μας αποκαλύπτει το μυστικό της επιτυχίας του νέου της υπεραυτοκινήτου.

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 5/1/2021

Γενικά θα πούμε ότι αυτά τα INSIDE AMG επεισόδια μας αρέσουν. Η δυνατότητα να βλέπουμε πίσω από κλειστές πόρτες και να ακούμε μηχανικούς και εξελικτές τέτοιων προτάσεων να μας μιλάνε για τη δουλειά τους, έχει μία ιδιαίτερη αξία, σε όσους δεν περιορίζονται απλά σε ένα τελικό νούμερο από το γύρο μίας πίστας. Και εδώ οι Γερμανοί το παίζουν πολύ καλά το παιχνίδι…

Με επίσημο χρόνο 6,43.616 λεπτά για το μήκος των 20,6 χιλιομέτρων και 6,48.047 λεπτά για ολόκληρο το κομμάτι των 20,832 χιλιομέτρων, η Mercedes-AMG GT Black Series είναι και πάλι επίσημα το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στο Nurburgring! Ενδεικτικά, υπενθυμίζουμε πως μιλάμε για ένα αυτοκίνητο με γονίδια από την κατηγορία GT3, που χρησιμοποιεί ένα V8 απόδοσης 730 PS/ 6.700-6.900 rpm και 800 Nm/ 2.000-6.000 rpm. Τα πρώτα 100 km/h επιτυγχάνονται σε 3,2 sec. Από εκεί και πέρα η διαδικασία των 0-200 km/h δεν ξεπερνά τα 9 sec, με τελική στα 325 km/h.

Στα 13 σχεδόν λεπτά του βίντεο, ο Felix μιλά με τον Dirk, τον επικεφαλής της ανάπτυξης ελαστικών, σχετικά με τη βελτίωση των ελαστικών υψηλής απόδοσης. Όπως και το υπόλοιπο αυτοκίνητο, τα ελαστικά πρέπει να προσφέρουν κορυφαία απόδοση ανά πάσα στιγμή. Ο Markus, μηχανικός δυναμικής οχημάτων στη Mercedes-AMG, είναι ειδικός στην ανάπτυξη οχημάτων. Μας δείχνει τις σημαντικές βασικές διαφορές μεταξύ της Mercedes-AMG GT Black Series και της Mercedes-AMG GT R. Αργότερα, ο οδηγός αγώνων και πρεσβευτής της μάρκας AMG, Maro Engel εξηγεί πώς η βελτιστοποίηση του οχήματος για βέλτιστη δύναμη είναι κρίσιμη για να κερδίσει πολύτιμα δευτερόλεπτα στην πίστα.

Η γλώσσα είναι τα Γερμανικά, στους περισσότερους διαλόγους. Το YouTube όμως προσφέρει και αγγλικούς υπότιτλους. Για περισσότερα, πατήστε το play.