Mercedes-AMG SL: Ένας υπέροχος "εσωτερικός" κόσμος!


Στο φώς το εσωτερικό του "2 συν 2" θέσεων κουπέ της Mercedes-Benz. Ψηφιοποίηση, πολυτέλεια, αλλά και εξελιγμένο MBUX.

  • 14/7/2021

Η Mercedes-Benz ανεβάζει τον πήχη στα πολυτελή coupe παρουσιάζοντας το AMG-SL ένα αυτοκίνητο που αποτελεί μια κορυφαία στιγμή στις δημιουργίες του Γερμανού κατασκευαστή.

Αντλώντας στοιχεία από την ολοκαίνουργια S-Class, τη ναυαρχίδα της Mercedes, αλλά και την AMG-GT, το εντυπωσιακό αυτό κουπέ υπόσχεται μια μοναδική οδηγική εμπειρία. Και αυτό δεν έχει να κάνει μόνον από τις επιδόσεις, αλλά και από την αίσθηση που αποκομίζουν οι τυχεροί επιβάτες.

Από τις πρώτες πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Mercedes-Benz για το εσωτερικό του αυτοκινήτου, στεκόμαστε στον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων των 12,3 ιντσών και στην κεντρική οθόνη αφής των 11,9 ιντσών που προσαρμόζεται ηλεκτρικά.

Η δεύτερη γενιά του συστήματος MBUX με το βελτιωμένο software, ενσωματώνεται σε αυτό το μοντέλο, παρέχοντας και επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τις επιδόσεις του supersport αυτοκινήτου της Mercedes. Με την πρώτη ματιά γίνεται σαφής η απουσία των διακοπτών, καθώς όλες οι λειτουργίες ρυθμίζονται με touch buttons.

Στα ενδότερα της Mercedes-AMG SL, ξεχωρίζει το αλουμινένιο πλαίσιο που είναι εξελιγμένο από την AMG με ενισχυμένη την στρεπτική ακαμψία κατά 18% σε σχέση με το απελθόν μοντέλο, χωρίς καμία απολύτως αύξηση στο βάρος (του πλαισίου) που παραμένει στα 270 κιλά.

Πληροφορίες σχετικά με τα μηχανικά μέρη δεν υπάρχουν, παρά για το ότι η υβριδική τεχνολογία θα είναι σημείο αναφοράς και στη νέα Mercedes-AMG SL. Θα υπάρχουν εκδόσεις με 6κύλινδρους και 8κύλινδρους κινητήρες.

H «βασική» έκδοση της νέας SL θα είναι η SL43 με κίνηση στους πίσω τροχούς και κορυφαία η SL73, με την ισχύ να φθάνει τους 800 ίππους από έναν ισχυρό συνδυασμό ενός υπερτροφοδοτούμενου V8 4,0 λίτρων κινητήρα και ενός plug-in υβριδικού συστήματος.

Τις επόμενες μέρες η Mercedes-Benz αναμένεται να δώσει περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το τεχνολογικό υπόβαθρο της νέας Mercedes-AMG SL.

Μείνετε συντονισμένοι…