Mercedes-Benz E-Class Long για την Κίνα


Η Mercedes-Benz παρουσίασε την επιμηκυσμένη έκδοση της επανασχεδιασμένης E-Class η οποία κατασκευάζεται στην Κίνα και προορίζεται κυρίως για την εγχώρια αγορά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 29/9/2020

H Μercedes-Benz επανασχεδίασε την παρούσα γενιά της E-Class, ωστόσο το γεγονός ίσως δεν έτυχε της προσοχής που έπρεπε καθώς συνέπεσε με την εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Όμως, η αξία του αυτοκινήτου δεν χάνεται και η ζήτηση γι’ αυτό παραμένει υψηλή. Η γερμανική εταιρεία παρουσίασε και την επιμηκυσμένη εκδοχή του μοντέλου το οποίο προορίζεται κατά βάση για την κινεζική αγορά και η οποία κατασκευάζεται εκεί.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το μήκος της φτάνει τα 5.056 mm δηλαδή είναι κατά 12,1 cm μεγαλύτερο σε σχέση με αυτό της κανονικής εκδοχής του μοντέλου (σημ.: 4.935 mm). Αναφορικά με το μεταξόνιό της, έχει αυξηθεί κατά 14,0 cm, συγκριτικά, ενώ είναι κατά 2,2 cm πιο μακρύ από αυτό της αντίστοιχης έκδοσης της E-Class πριν την επανασχεδίασή της. Η Mercedes-Benz διαθέτει την έκδοση με το μακρύτερο μεταξόνιο με πίσω κάθισμα στο οποίο μπορούν να μεταφέρονται με άνεση τρεις επιβάτες, κάτι βασικό για το έθος των Κινέζων. Για την περίπτωση που δεν κάθεται κάποιος στη μεσαία θέση εκ των τριών, μπορεί να ανακλιθεί το υποβραχιόνιο, στο οποίο δύναται να προσαρμοστεί τάμπλετ. Εκτός από την επιμηκυσμένη έκδοχή της E-Class, η Mercedes-Benz διαθέτει στην αγορά της ασιατικής χώρας την αντίστοιχη έκδοση και για τις A-Class, GLA-Class (όπως και για τις AMG εκδόσεις των μοντέλων), όπως και της V-Class.